
שופט בית משפט השלום בתל אביב איתי הרמלין גזר שנת מאסר בפועל על חיים סירוטקין (54), שדרס מפגינים נגד הממשלה בצומת בגין-שאול המלך בתל אביב לפני שנתיים. מפגינה מבוגרת נחבלה בראשה וארבע מצלעותיה נשברו. עוד מספר מפגינים נפצעו באורח קל.
סירוטקין, בעבר שחקן כדורגל בהפועל פתח תקוה ומאמן בליגות הנמוכות, הורשע לאחר שמיעת הוכחות בעבירה של מעשי פזיזות ורשלנות בכלי רכב.
סירוטקין שנסע במרכז תל אביב במוצאי שבת, נאלץ לבלום את מכוניתו עקב ריבוי מפגינים על הכביש. הוא ואשתו יצאו מהרכב לכמה רגעים, התעמתו מילולית עם מפגינים, השמיעו לעברם קריאות פוליטיות.
אשתו של סירוטקין צעקה: "הבן שלי נלחם בשבילכם בעזה, חתיכת זבלים.. כוס אמא שלכם… מסכנים… סע קפלן, קפלן".
סירוטקין הוסיף וסינן לעבר המפגינים: "שרמוטה".
שוטר שהיה במקום הציע לכוון את סירוטקין כך שיחצה את הצומת החסום באיטיות, ולא יפגע במפגינים. למרות זאת, סירוטקין לחץ בחוזקה על ה"גז" ונסע במהירות בצומת, תוך נסיון "לזגזג" בין מפגינים – ופגע בחמישה מהם. לאחר מכן, המשיך בנסיעה יותר מ-10 שניות עד שעצר את מכוניתו.
הפרקליטות לא טענה שהוא פגע באופן מכוון והתכוון לדרוס – אלא שנהג בפזיזות תוך קלות דעת או אדישות לתוצאות נהיגתו.
ההגנה חזרה בה במהלך המשפט מטענתה המקורית כי היתה תקלה ברכב.
סירוטקין העיד כי היה עצבני גם בשל אמירות שלטענתו אמרו לו מפגינים – אך הכחיש כי אותה "עצבנות" גרמה לו לנסיעה פרועה.
השופט הרמלין קבע כי הנהיגה של סירוטקין היתה יותר מ"רשלנות" טכנית – היא היתה "נמהרת" כי הוא לחץ במודע על דוושת התאוצה כשלפני מכוניתו ניצבו אנשים רבים.
השופט קבע כי הנהיגה של סירוטקין הושפעה מעצבנותו על העיכוב בדרך, מהיחס השלילי למפגינים, ויתכן גם מלחץ מצעקותיה של אשתו, ואלכוהול שהוא שתה בכמות גבולית במהלך השבת.
למרות שלא יוחסה לו פגיעה מכוונת – בית המשפט קבע שצירופן של שלוש נסיבות מחמירות, מחייב הטלת עונש מאסר בפועל.
אחת: הנהיגה הנמהרת והמסוכנת. השנייה: ריבוי הנפגעים וחומרת הפגיעה באחת מהם, שנחבלה בראש ובצלעותיה.
הנסיבה השלישית היא התנהגותו הכוללת של הנאשם.
השופט הרמלין קבע כי יש קשר בין חוסר הסבלנות של סירוטקין, שגרם לו להאיץ ולנסוע בין המפגינים באופן מסוכן, לבין חוסר הסובלנות המוקדם שלו, שבא לידי ביטוי בעימות המילולי עם המפגינים.
השופט כתב כי כתוצאה מהתנהגותו, "נוצר חשש אצל נפגעי העבירה ואצל אחרים לבטא את דעתם, לצאת להפגנות ונפגע חופש הביטוי הפוליטי… יש לקוות שאנשים ישובו להרגיש בטוחים לבטא את עמדותיהם במרחב הציבורי".
השופט כתב כי על הלקח להיות מופק במצבים דומים: יש להמתין בסבלנות במכונית ולא לפרוץ בנסיעה מסוכנת כאשר הכביש עמוס במפגינים – "הדבר מבטא דרגה מינימלית של סובלנות נדרשת כלפי האחר", כתב השופט הרמלין. "כך ייחסכו פגיעות כואבות בגוף ובנפש כמו אלו שסבלו נפגעי העבירה במקרה זה".
מלבד עונש מאסר של שנה בפועל, נפסל רשיון הנהיגה של הנאשם לארבע שנים, והוא חוייב לפצות את נפגעת העבירה העיקרית ב-20 אלף שקל, ועוד ארבעה מפגינים שנפגעו באופן קל ב-4,000 שקל לכל אחד.










