"עידן הקרח": כתב האישום על רשת הקוקאין של משפחת עמר באילת

שתף כתבה עם חברים

הנאשם עידן עמר "ניהל את עסקי הסחר ביד רמה", בת זוגו עדן ביצעה שליחויות כאילו מדובר בפיצה, אמו אסתר הכינה את המנות בבית ומסרה ללקוחות

הנאשמים עידן, עדן ואסתר עמר

"מדובר במי שעסקו בתחום הפצת קוקאין, מכרו לקליינטים רבים במספר רב של עסקאות".
כך טוענת התביעה המשטרתית בכתב אישום שהוגש לבית משפט השלום באילת נגד בני זוג מאילת ואמו של הגבר (16 אפריל).

החקירה זכתה לכינוי "עידן הקרח".
שוטרי תחנת אילת פתחו בחקירה סמויה שעברה לשלב הגלוי מוקדם מהמתוכנן, עקב אירוע אלימות שהתרחש בין בני הזוג, אירוע שבגינו הוגש נגד הגבר כתב אישום נפרד על עבירות אלימות ואיומים.

הנאשמים שהועמדו לדין על ידי התביעה המשטרתית בבית משפט השלום בעיר:
עידן עמר (40),
עדן עמר (29),
אסתר עמר (74).

במרכז הפרשה עידן עמר, מוכר למשטרה עם הרשעות בעבירות אלימות עליהן ריצה מאסרים ועבירת סמים אחת עליה ריצה שש שנות מאסר.
"הנאשם היה מעורב עמוק בעסקי מכירת סמים, הינו חלק בלתי נפרד משרשרת ההפצה והיה מנהל שיחות מכירה לאורך כל היום וזהו עיסוקו העיקרי. הוא ניהל את עסקי הסחר ביד רמה כדבר שבשגרה", מתארת התביעה המשטרתית את עמר בתיק הזה.

לגבי בת הזוג עדן התביעה טענה, כי "במהלך תקופה של כחודשיים הנאשמת ביחד עם בן זוגה ואמו, מכרו סמים לקליינטים רבים במספר רב של עסקאות".
מחומרי החקירה עלה כי "עדן היתה מסתובבת בעיר כשהיא נוהגת ברכב ומבצעת שליחויות של סמים כאילו מדובר בפיצה".

בכל הנוגע לאסתר עמר, אמו של עידן, התביעה טענה כי "על אף היעדר עבר ועל אף גילה ומצבה הבריאותי, עולה כי היא היתה מעורבת עמוק בעסקי מכירת הסמים. היתה מעודכת היטב במחירי הסמים והיתה נוהגת להעביר סמים מהמאגר שהיה בביתה לאורך כל שעות היום כדבר שבשגרה".

video
play-sharp-fill
בסרטון: תיעוד אחת העסקאות

מהחקירה, עליה מבוסס כתב האישום, עלה כי שלושת הנאשמים היו מאחסנים את הקוקאין בכתובת מגוריהם בכיכר הנמרים באילת, ולעיתים אף הסליקו את הסמים בגלגל של רכב.
מכתב האישום עולה כי הנאשמים ביצעו עשרות עסקאות קוקאין תמורת עשרות אלפי שקלים, באופן תדיר.

לעידן מיוחסים שישה אישומים, נטען נגדו כי הוא היה זה אשר שוחח עם הקליינטים ודאג לתשלום הכספים, ולעיתים היה מוסר את הסם בעצמו.

לבת זוגו עדן מיוחסים שמונה סעיפי אישום, כאמור נטען נגדה כי היא היתה מוסרת את הקוקאין לקליינטים ולעיתים מקבלת תשלום בעצמה.

לאמא אסתר מיוחסים שלושה סעיפי אישום, נטען נגדה כי לפי בקשת בני הזוג היא היתה שוקלת ומכינה את מנות הקוקאין בבית, ומוסרת את החומר למי מהם או לקליינטים שהיו מגיעים לבית.
לעיתים גם היא היתה גובה את התשלום מהקליינטים.

לגבי הנאשם נוסף י' (53),  מדובר בדייג מקומי, שלו מייחסים סעיף אישום אחד בלבד, של תיווך בעסקת סמים.

התשתית הראייתית נגד הנאשמים מתבססת על האזנות סתר והקלטות שיחות בין שלושת הנאשמים המרכזיים, סרטונים שמתעדים עסקאות סמים, דוחות פעולה משטרתיים ועדויות של קליינטים.

במשטרת אילת מציינים כי במהלך החקירה נתפסו:
– כ-91 גרם קוקאין (ברוטו).
– עשרות אלפי שקלים במזומן (בפיזור סכומים).
– שקיות חלוקה קטנות.
– משקל דיגיטלי.
– מספר טלפונים וכרטיסי סים.
– רשימות לקוחות וסכומים.

כשהוטחו בו הראיות, הנאשם עידן שמר על שתיקה.
עדן, מסרה את גרסתה למיוחס לה.
אסתר קשרה את עצמה למעשים אך טענה שלא ידעה כי מדובר בסמים.
הדייג הכחיש כל קשר למיוחס לו והיכרות עם הנאשמים המרכזיים.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

לצד כתב האישום הוגשה בקשה למעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים.
מעצרו של עידן הוארך עד להחלטה אחרת.
עדן, המיוצגת על ידי עו"ד עידית שינו אמיתי, נשלחה לקבלת תסקיר מטעם שירות המבחן, כדי שייתן את עמדתו בנוגע לאפשרות לשחרורה באיזוק אלקטרוני.
האמא אסתר נשלחה לקבלת חוות דעת לבחינת היתכנות לשחרורה באיזוק אלקטרוני.
הדייג שוחרר למעצר בית באיזוק אלקטרוני.

יש לציין כי מעורבת נוספת, בת למשפחת עמר, היתה עצורה בתיק אולם שוחררה ולא הועמדה לדין.

במקביל יש לציין כי הוגש כתב אישום נפרד נגד א' (36) מאילת המייחס לה שני סעיפי אישום של סיוע לסחר בסמים, אי מניעת פשע ועבירות תעבורה.
היא הכחישה את המיוחס לה בכל הנוגע לעבירות סמים.

מעבר לעבירות סמים בהם הואשמו המעורבים, במהלך החקירה הסמויה תועדו שיחות שמצביעות על חשד לניהול "קו הלוואות" לצד פעילות הסחר.
באשר לעבירות האלימות בהן הואשם עידן, בתיק החקירה סרטון ממצלמות רכב המתאר במדויק את המיוחס לו.