די-אן-איי על מסקנטייפ הפליל מוכר למשטרה בהחזקת לבנת חבלה

שתף כתבה עם חברים

כתב אישום נגד תושב בת-ים מייחס לו גם החזקת נפץ חבלה, מקלט אלחוטי מתחום זיקוקי דינור, ושלוש מחסניות אקדח ריקות

צילום: משטרה

לבית משפט השלום בתל אביב הוגש כתב אישום נגד עבריין מבת-ים, המייחס לו החזקת פריטים למטען חבלה.

אריק אושרנקו (31) נעצר בפרשה על ידי שוטרי תחנת יפו. אין זו ההסתבכות הראשונה שלו עם החוק; בעברו הרשעות בעבירות סמים, הונאה ואלימות – בגינן ריצה מאסרים.

לפי כתב האישום, בחיפוש שבוצע במחסן ששכר הנאשם בקומת חניון מינוס 1 ברחוב הקוממיות בבת-ים, נתפסו לבנת חבלה, נפץ חבלה, מקלט אלחוטי מתחום זיקוקי דינור, ושלוש מחסניות אקדח ריקות.

כתב האישום מייחס לנאשם החזקת נשק. התשתית הראייתית נגדו מתבססת על דוחות פעולה משטרתיים, תפיסת צרור מפתחות שהכיל מפתח למחסן, ודי-אן-איי שלו על גבי פיסת סרט דביק בנפץ החבלה.
בתיק גם עדויות שנגבו וראיות נוספות.

הנאשם אישר בחקירתו כי המחסן בבעלותו, אך טען שלא כל החפצים שייכים לו, שכן הוא עבר לדירה זמן קצר לפני כן.

הפרקליטות טוענת כי לאורך חקירותיו הציג הנאשם גרסה מתפתלת ולא עקבית בנוגע לשימוש שלו במחסן.

לצד כתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים. עד לבחינת חומרי החקירה על ידי ההגנה, מעצרו הוארך עד להחלטה אחרת.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

הסנגורית של הנאשם, עו"ד יפעת שוורץ סיל, מסרה בתגובה: "הוגש כתב אישום ואנו לומדים אותו לעומק. מדובר בשלב ראשוני של ההליך, כאשר הראיות טרם נבחנו בבית המשפט. מרשי ימסור את גרסתו במסגרת ההליך, ואנו בטוחים כי התמונה המלאה תתברר שם".