חוכמה בדיעבד: כתב-אישום לחן כהן על האיומים נגד אשתו שנרצחה ואביה

שתף כתבה עם חברים

כתב האישום, שחושף את כל התכתובות המאיימות שהיו בידי המשטרה לפני החיסול האכזרי של ליה מלכה, הוגש ביום בו הוחלט לשחרר אותו בתיק הרצח * הנאשם, שטען כי המשפחה של ליה הרחיקה אותו מבתם: "עוד שנה שנתיים גם אתה לא תראה את הילדה שלך, אני מבטיח לך", וגם: "תשנו עם עיניים פתוחות. עין תחת עין, שן תחת שן"

צילום מדף הפייסבוק "צדק לליה -לא נשתוק עד שהצדק ייצא לאור"

ביום בו עדכנה המשטרה כי חן כהן, החשוד ברצח ליה עופרי מלכה ז"ל ישוחרר ממעצרו בתיק הרצח – התביעה המשטרתית הגישה, בתום חקירת משטרת ראשון לציון, נגד כהן כתב אישום המייחס לו איומים על המנוחה ועל הוריה בחודשים שלפני הרצח.

יש לציין כי מאז הרצח המחריד, באמצעות פיצוץ מטען חבלה ברכב בו נסעה בנתיבי איילון, בני המשפחה טענו כי ניתן היה למנוע אותו במידה והתלונות שהגישו במשטרה היו מטופלות בצורה מיטבית בחודשים שקדמו לרצח.

בראיון לאתר "פוסטה" אמר אביה של ליה בהתייחסו לכך, בין היתר: "הזוי מה שקרה עם משטרת ראשון לציון מתחילת הדרך. לא קיבלתי מענה על כל האיומים שקיבלנו, האיומים עלו ועלו והגיעו עד אליה. יש תיעודים להכל ולא נעשה כלום. הבת שלי היתה יותר מפעם אחת במשטרה והגישה תלונות, והנה נרצחה הילדה בגלל חוסר מעש. רק נתנו לו בזמנו איזו הרחקה לכמה ימים".

בתגובה לדברי האב אמרו במשטרה, כי "מיקוד התלונות שהוגשו היה איומים כלפי אביה של הנרצחת ולא כלפיה. תחילה התכוונו ללכת להסדר מותנה בתיק, אך לאחר קבלת התלונה השנייה ריכזו את התלונות והיתה כוונה להגיש כתב אישום בהליך רגיל".

ועכשיו, האיומים האובססיביים עליהם דיבר האב השכול מופיעים בכתב אישום שהוגש נגד כהן וכולל שלושה סעיפים.
התביעה מייחסת לכהן ריבוי עבירות איומים.

קשה להשתחרר מהמחשבה כי יתכן ועיתוי הגשת כתב האישום אינו מקרי, ומגיע על רקע הביקורת של בני משפחתה של המנוחה על היעדר טיפול מספק בתלונות שהגישו היא ובני משפחתה בחודשים שקדמו לרצח.

video
play-sharp-fill
הקשיבו לראיון המצמרר עם יעקב, אביה של ליה מלכה ז"ל, לאחר הרצח

לפי כתב האישום שהוגש בתום חקירת משטרת ראשון לציון לבית משפט השלום בעיר, ב-20 מרס – כחודשיים (!!!) לפני פיצוץ המטען ברכב בו נסעה ליה – שלח כהן תוך כשעתיים וחצי 95 הודעות וואטסאפ לאביה.
בנוסף נטען, כי ביומיים שלאחר מכן שלח לו חמש הודעות נוספות.

כמו כן נטען, כי ב-20 מרס שלח כהן, תוך שעתיים וחצי, 30 הודעות לאמה של ליה.
ההורים לא השיבו להודעות הללו.

עוד עולה מכתב האישום, כי ב-29 אפריל הוא שלח הודעות גם לליה עצמה, והיא השיבה לו להודעות.

החשוד חן כהן והנרצחת ליה מלכה (רשתות חברתיות)

בין ההודעות ששלח הנאשם לאביה של ליה:
"אתה חושב שאני לא רואה את הילדה שלי זה יעבור לך בשלום? עוד שנה עוד שנתיים גם אתה לא תראה את הילדה שלך אני מבטיח לך".
"שן תחת שן, עין תחת עין, ילדה תחת ילדה".

"חשבת שוויתרתי לך, אבל אני מחכה שהכל ירגע… אתה תבין יום אחד מה זה לפגוע בין אבא לבת שלו".
"לקחתם לי את הילדה… גם לך תהיה אותה בעיה".

"פוגעים לי עם הילדה, אני אפגע לך בילדים, עד היום ויתרתי לך, מהיום אין ויתורים, אני אתם ואלוהים והמשטרה".

"אני אשב בשבילה 200 שנה, גם למקום במי שפגע בנו… בשביל למקום על הבת שלנו, אני אשם בבית סוהר שנים – אין לי בעיה".

רכבה של המנוחה לאחר הפיצוץ (צילום: מד"א)

בהודעות ששלח לאמה של ליה, כתב:
"אתם תקבלו אותו דבר, שיחקתם יותר מידי עם הבת שלנו, אני אשחק בילדים שלכם אל תדאגו… הילדה שלכם יודעת את היכולות שלי… תשנו עם עיניים פתוחות. עין תחת עין, שן תחת שן".

בהודעות ששלח לליה עצמה כתב: "אין משטרה, לא יעזור".
היא השיבה לו: "הם ידאגו לאיומים שלך".
הוא המשיך ואיים: "ליה יש דד ליין עד יום שישי ולא יחייגו לאבא שלך… אל תתעסקי עם משהו שגדול עליך, אל תשימי את אבא שלך בסכנה…".

כתב האישום כולל אישום נוסף בו נטען כי הנאשם איים על ליה ב-30 באפריל כששלח לה הודעה קולית בוואטסאפ, בה נאמר: "בוקר טוב יא גנבת מסריחה, אבא שלך תמיד מגן על עצמו הוא לא חושב על השאר, אני נודר נדר בבת שלנו נודר נדר שהיא תמות, אם עד יום ראשון את לא מחזירה לי את התעודת זהות… ע' אוכל תביעות שהוא לא אכל בחיים שלו, הוא יצא מהמדינה מהתביעות שהוא יאכל ממני".

את חן כהן מייצג עו"ד ראיס אבו סייף, שטוען כי יוכל להתייחס לדברים רק אחרי שכתב האישום יימסר לו ולנאשם.