
בדיון שנערך במועצה הארצית לתכנון ובנייה נחשפו לראשונה ההדמיות של הפרויקט המסקרן לבניית מפרץ חיפה החדש (2 יוני).
הפרויקט הוא חלק מתמ"א 75 (תוכנית "שער המפרץ") שיוזמת רשות מקרקעי ישראל, הנחשבת לאחת מתוכניות התשתית והתכנון הדרמטיות ביותר בתולדות המדינה ותוכננה כדי לפנות את מפעלי התעשייה הפטרוכימית המזהמת ממפרץ חיפה (ובמרכזם בתי הזיקוק) ולהפוך את האזור למרכז אורבני ומטרופוליני עצום, נקי ומודרני שיחבר בין חיפה לקריות.
בפורום המועצה נדונו ההנחיות להכנת תסקיר השפעה על הסביבה עבור "מתחם 1" – הראשון מבין ארבעה מתחמי תכנון המקודמים במסגרת התוכנית.
המועצה אישרה את ההנחיות פה אחד.
המתחם הראשון כולל למעלה מ-19 אלף יחידות דיור, 3,000 חדרי מלון, הצעה לפיתוח חוף הים ועוד.
מתחם 1 מהווה את החלק הצפוני של התוכנית והוא המתחם היחיד עם ממשק לים. המתחם משתרע על פני כ-3,000 דונם, וכולל בין היתר את אזור חוות המכלים, מתחם האצטדיון בקריית חיים, יער ברנדס ורצועת החוף.
מתחם זה צפוי לייצר רצף עירוני חדש וקישוריות ישירה בין אזורי המגורים לבין חוף הים. הדיון במועצה הארצית מסמן את המעבר משלב התכנון האסטרטגי לשלב התכנון המפורט והיישומי.
מה חדש בנדל"ן בכל הארץ >>
מה קורה בוועדות לתכנון ובניה >>
המהלך מגיע לאחר שבשנתיים האחרונות השלימה ועדת העורכים עבודה תכנונית מקיפה לגיבוש השלד התכנוני של המרחב ולאיתור השטחים הנדרשים עבור תשתיות העל.
בשלב הבא יקודמו התכניות המפורטות, לצד הכנת תסקיר ההשפעה על הסביבה וקיום ישיבות עבודה מקצועיות בנושאים השונים, שלאחריהן תשוב התוכנית לדיון מסכם בוועדת העורכים.
כאמור, במהלך הדיון הוצגו לראשונה ההדמיות של הפרויקט. עם זאת, כדאי להעמיד דברים בפרופורציות; מימוש מלא של תמ"א 75 צפוי לקחת בין 30 ל-50 שנה. מדובר כאמור בפרויקט ענק שמחולק לשלבים, כאשר חלק מהמתחמים יפותחו מהר יותר מאחרים.
המתחם הראשון, על פי הערכות גורמי מקצוע אמור להיות מוכן סביב שנת 2045.



