
כחודשיים לאחר שעורך דין מפרקליטות מחוז דרום הותקף ע"י שוטרים בעת מעצר בבאר שבע, המחלקה לחקירות שוטרים הודיעה על זימונם לשימוע של השוטרים המעורבים, לפני שתתקבל החלטה סופית על הגשת כתב אישום נגדם.
כזכור, בחודש מאי, הוזעקו שוטרי תחנת באר שבע בעקבות דיווח שהתקבל במוקד 100 אודות הקמת רעש מתוך בית בעיר.
לפי טענת המשטרה בזמנו, עם הגעת השוטרים ובמסגרת נסיונם לטפל באירוע ולהשיב את הסדר הציבורי, החלו שלושה גברים מיושבי הבית להתלהם לעברם, להתנגד לפעולתם ולדחוף אותם.
השלושה נעצרו, נחקרו ושוחררו, ואז הגישו למח"ש תלונות נגד השוטרים שעצרו אותם.
השלושה שנעצרו הם עורך דין סלאח נעמה, רופא ואח מוסמך.
לאחר המקרה, התעוררה סערה ציבורית גדולה וביקורת על התנהלות השוטרים. אביו של הפרקליט שהותקף, עו"ד חליל נעמה, אמר בזמנו: "כשזה קורה לבן שלך, אתה מאבד את כל החושים שלך, אתה גם מאבד אמון. שני שופטים ראו את הבן שלי עם שברים בפנים והחליטו שצריך לעצור אותו? .. אז איזה תחושות יהיו?.." עוד הוא הוסיף ואמר: "אנשים ללא עבר פלילי נמצאים מאחורי סורג ובריח ועבריינים עם מדים חוגגים, עושים תיאום עדויות, מפברקים תיק ושני שופטים מחליטים להאריך את המעצר של בני במצב מאוד קשה".
האב עו"ד חליל נעמה חתם ואמר: "התחושה שלי מאוד קשה. זכינו לתמיכה מקיר לקיר – רק מהמשטרה קיבלנו השפלה".
היום (19 ביולי) כאמור, הודיעה מח"ש על זימונם לשימוע של ארבעה שוטרים שעל פי החשד היו מעורבים כל אחד על פי חלקו בתקיפה שלא כדין של עור הדין.
עוד נמסר ממח"ש, כי לפי כתבי החשדות שנמסרו לבאי כוחם של השוטרים, כנגד שניים מהם נשקלת האפשרות של העמדה לדין פלילי בכפוף לשימוע. בין היתר, בגין תקיפה וגרימת חבלה חמורה. וכנגד שלושה נשקלת העמדה לדין, בכפוף לשימוע, בחשד לשיבוש חקירה.









