
ויכוח שהתפתח באמצע היום במעבר חצייה בקריית ביאליק, בין רוכב אופניים לנהג רכב, הסתיים בכתב אישום על שתי דקירות ופגיעה קשה בידו של הקורבן, שנותח ואושפז.
יותר משלוש שנים וחצי לאחר האירוע, בבית המשפט המחוזי בחיפה ניתן גזר הדין בעניינו של הנאשם, בן 74, שהורשע בעבירה של חבלה חמורה.
לפי כתב האישום המתוקן, בבוקר ה-8 בינואר 2023 נהג הקורבן ג' ברכב קיה ברחוב יוספטל בקריית ביאליק לכיוון כביש 4.
סמוך למעבר חצייה, הוא הבחין בנאשם שרכב על אופניים והתכוון לחצות את הכביש, ועצר כדי לאפשר לו לעבור.
לאחר שרוכב האופניים חצה במעבר החצייה, התפתח בין השניים ויכוח קולני. ג' כעס לאחר שסבר שרוכב האופניים התפרץ לכביש וצעק לעברו ברוסית: "אדפוק לך את הראש, אתה רואה לאן אתה נוסע?".
הנאשם השיב ברוסית: "תצא מהרכב, מה אתה יכול לעשות?".
ג' יצא מהרכב ודחף את רוכב האופניים, שבתגובה שלף ממעילו חפץ חד והניף אותו לעבר גופו של ג'. זה הרים את ידו השמאלית להתגונן, ורוכב האופניים דקר אותו בחפץ חד פעמיים בזרוע.
ג' החל לדמם, והנאשם נמלט מהמקום רכוב על אופניו.
הקורבן פונה באמבולנס למרכז הרפואי רמב"ם בחיפה, שם הועבר בדחיפות לניתוח בהרדמה, ולאחר מכן אושפז במשך שלושה ימים.
לבית המשפט הוגש תצהיר נפגע עבירה, שסיפר כי לקורבן נקבעו אחוזי נכות לצמיתות, כושר עבודתו נפגע משמעותית, הכנסותיו ואיכות חייו ירדו.
לבית המשפט הוגש גם תסקיר של שירות המבחן בעניינו של הנאשם, נשוי ואב לשניים ללא עבר פלילי, ששירת שירות צבאי מלא כנהג, המשיך בשירות מילואים עד גיל 50 ועבד במשך שנים רבות בחברה ביטחונית גדולה.
בטיעונים לעונש הוצגו גם נסיבות משפחתיות מורכבות: נכדו של הנאשם נפצע קשה במהלך לחימה בלבנון ונמצא בהליך שיקום פיזי ארוך טווח, שבו סבו מסייע לו.
שירות המבחן העריך כי קיים סיכון נמוך לכך שהנאשם יבצע בעתיד עבירות דומות והמליץ על של"צ בהיקף של 250 שעות, לצד מאסר מותנה, התחייבות כספית ופיצוי לנפגע העבירה.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
הנאשם מקריית מוצקין הורשע ב-15 באוקטובר אשתקד בעבירה של חבלה חמורה, לפי הודאתו, אך ההסדר לא כלל הסכמה על העונש.
במעמד הטיעונים לעונש הביע הנאשם חרטה ואמר כי הוא מצטער מאוד על מעשיו ועל הנזק הקשה שנגרם לקורבן. לדבריו, לא התכוון לדקור ופעל בעקבות הדחיפה והמכה שקיבל, שבעקבותיה משקפיו עפו למרחק ושיניו התותבות זזו ממקומן. הוא הוסיף כי אילו היה פונה בעצמו למשטרה, יתכן שלא היה עומד לבדו לדין.
סנגורו של הנאשם, עו"ד מיכאל כרמל, ביקש מבית המשפט לתת משקל משמעותי לנסיבות שקדמו לדקירות והעובדה שהקורבן הוא שתקף ראשון.
הסנגור הוסיף כי אלמלא הפציעה הקשה, סביר שהיה מוגש נגד הקורבן כתב אישום על תקיפת זקן.
הסנגור ביקש להתחשב גם בזמן הרב שחלף מאז האירוע ובשיהוי שחל בהגשת כתב האישום.
הפרקליטות הדגישה את חומרת המעשים והפגיעה הקשה לקורבן. נטען כי למרות שהאירוע היה ספונטני וללא תכנון מוקדם, תגובת הנאשם חרגה מכל התנהגות סבירה.
כמו כן ביקשה שלא להסתפק בהמלצת שירות המבחן לענישה קהילתית.
בגזר הדין נקבע כי לא ניתן להקל ראש בעבירות. נשיא בית משפט המחוזי בחיפה, השופט אבי לוי כתב כי "חברה מתוקנת אינה יכולה להשלים עם אלימות מסוג זה, גם כאשר היא מתרחשת בתגובה לאלימות או לדברים שהופנו כלפי הנאשם".
עם זאת, בקביעת העונש נשקלו גם העובדה שמדובר באירוע ספונטני, חלקו של הקורבן בהשתלשלות העניינים, גילו של הנאשם ועברו הנקי, הודאתו, חרטתו, שירותו הצבאי והנסיבות המשפחתיות.
בסופו של דבר, השופט גזר על הנאשם תשעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, כמו גם מאסרים מותנים ותשלום פיצוי בסך 50 אלף שקל לקורבן.









