נעצרו על זריקת רימון באור-יהודה וחשודים גם באירועי ירי והצתות רכבים

שתף כתבה עם חברים
אחד מכלי הרכב שהוצתו (צילומים: משטרה)

היחידה המרכזית במשטרת מחוז תל אביב עצרה שלושה חשודים בפיצוץ רימון רסס ברחוב יצחק רבין באור יהודה (24 יוני).
המשטרה חושדת כי העצורים היו מעורבים גם באירועי ירי והצתת רכבים במהלך חודש מאי בערים חולון, בת ים וראשון לציון.

בליל ה-17 במאי התקבל דיווח במשטרה על שמיעת פיצוץ מבית עסק ברחוב יצחק רבין.
כוחות משטרה שהגיעו למקום העלו כי מדובר בהשלכת רימון רסס כאמור.
כתוצאה מהאירוע נפגעו חמישה עוברי אורח ששהו במקום ופונו לקבלת טיפול רפואי כשמצבם מוגדר בינוני וקל, לפי גורמי הרפואה.

מפקד מחוז תל אביב הטיל את חקירת האירוע החמור על היחידה המרכזית (ימ"ר).
במהלך החקירה המורכבת הצליחו החוקרים להגיע לזהות חשודים המעורבים בהשלכת הרימון, אם כי לא ברור בשלב זה מה המניע.

החוקרים טוענים כי מחקירה אינטנסיבית של שלושה אירועי ירי לעבר בתי מגורים בחולון וראשון לציון ללא נפגעים, ושל הצתת שני רכבים ברחוב יצחק הלוי בחולון וברחוב בלפור בבת-ים, עולה כי שלושת החשודים מעורבים גם באירועים האלה.
לפי המשטרה, אירועי הירי וההצתות קשורים זה לזה והמניע הינו כנראה סכסוך כספי.

החשודים מוכרים למשטרה, תושבי יפו בני 19 ותושב חולון בן 24, נעצרו אתמול והובאו היום להארכת מעצרם בבית משפט השלום בתל אביב (25 יוני).
דניאל אופולובניקוב
פארס נגאר
גאלב אבו דין

בבית המשפט התברר רשמית כי המשטרה חוקרת שבעה אירועים שהתרחשו במהלך החודשים האחרונים, ביניהם זריקת רימון, הצתות רכבים וירי אשר התרחשו בחולון, בת ים, ראשון לציון ואור יהודה.

היחידה החוקרת מייחסת לחשודים, כל אחד על פי חלקו, בין היתר עבירות של ניסיון רצח, גרימת פיצוץ, נשיאת נשק, גרימת חבלה בכוונה מחמירה, הצתה וסחיטה איומים.
על פי הנטען, במהלך חודש מאי הושלך רימון על בית עסק והוצתו שני כלי רכב בשני תאריכים שונים במטרה לסחוט את הקורבן.
בנוסף, נחקרים מספר אירועי ירי אשר אירעו באזור המרכז בחודשים האחרונים.

המשטרה ביקשה מבית משפט השלום בתל אביב להאריך את מעצרם של החשודים ב – 12 ימים.
בדיוני הארכות המעצר עלה כי לא כלל החשודים מעורבים לכאורה בכלל האירועים, אלא ישנה חלוקה בין החשודים לגבי מעורבות של כל אחד מהם באירוע כזה או אחר.

לחשוד אופולובניקוב מייחסת היחידה החוקרת ארבעה אירועים, בהם הצתת כלי רכב, זריקת רימון וסיוע לירי.
מנגד, לחשודים נגאר ואבו דין מייחסת המשטרה שלושה אירועים אחרים.
מהדיונים עלה כי מעבר לממצאים שנאספו בשטח, בידי המשטרה צילומי מצלמות אבטחה.

החשוד אופולובניקוב יוצג ע"י עו"ד דותן דניאלי בשמו של עו"ד מחמוד נעאמנה – והוא הכחיש את המיוחס למרשו.
נציג המשטרה סירב לחשוף את חלקו של כל אחד מהחשודים, אך כן צוין כי לפחות בחלק מהמקרים מבצעי העבירות הגיעו אל הזירה באמצעות אופנוע, והיו רעולי פנים.

אבו דין ונגאר יוצגו בדיון ע"י עו"ד ווליד כבוב, אשר הכחיש בשמם את העבירות המיוחסות להם.
באשר לנגאר, המשטרה מייחסת לו השלכת רימון והצתה, שני אירועים ב-27 מאי בחולון ובראשון לציון, ואירוע שלישי ב-3 יוני בבת ים.
עו"ד כבוב, הכחיש את המיוחס למרשו והדגיש כי הוא מסר גרסה ולא שותק בחקירה.

באשר לחשוד אבו דין נטען כי הוא ביצע את העבירות בצוותא עם החשוד נאגר, בחיפוש בביתו נתפסו מספר פריטים שנבדקים ועל פי המשטרה מחזקים את הקשר שלו.
הסנגור, עו"ד כבוב, הכחיש את המיוחס למרשו וטען כי האופנוע שבאמצעותו בוצעו העבירות נמצא בשימוש של אנשים רבים ועל כן תהה אם ישנם איכונים טלפונים או דוחות צפייה שמתעדים יציאה ביפו, רמלה או לוד לאותה הכתובת, והאם אחרים עלו על האופנוע או ביצעו את מה שמיוחס להם.
עוד אמר הסנגור, "נאמר שיש ראיות כלפי שלושת החשודים, אולי אחד מסיע, אולי אחד יורה, אולי אחד מביא כסף, או שליחות, או לגבות חוב, או לקבל מתנה אחר, שנאמר בוא תקפיץ אותי ואני לא יודע שעומד להתבצע פשע, גם זו שאלה".

בתום הדיונים השופטת השופטת ציפורה גילוני (גז) אומנם קבעה כי קיים חשד סביר אך נעתרה חלקית לבקשת המשטרה כשהאריכה את המעצר של כולם עד 30 ביוני.