מוכר למשטרה מרמת-גן חשוד שניסה לסחוט רבע מיליון שקל והצית רכב

שתף כתבה עם חברים

המשטרה טוענת כי החשוד איים שיצית את הרכב יום לפני שהוצת בפועל

הצתת רכב
צילום ארכיון להמחשה: משטרה. עיבוד מחשב: פוסטה

מוכר למשטרה מרמת גן נעצר בחשד לסחיטה באיומים והצתת רכב. 

לירן טוביס שרצר (44), נעצר על ידי שוטרי תחנת בני ברק ולאחר חקירה ראשונית נכלא והובא לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה המשטרה להאריך את  מעצרו בשמונה ימים.

בפתח הדיון אמר נציג המשטרה: "מדובר באירוע שקרה ב-28 באפריל, כשהקורבן הבחין ששרפו לו את הרכב. משטרה מגיעה למקום והמתלונן לא מספר יותר מדי. בהמשך הוא מספר שהוא חש מאוד מאוים ומוסר פרטים למשטרה".

לפי נציג המשטרה, החשוד שמר בחקירתו על זכות השתיקה.

מהדיון עלה כי התלונה הוגשה כבר בסוף חודש אפריל ושמו של העצור כחשוד פוטנציאלי עלה ב-20 במאי, אך לטענת המשטרה מאז הוא לא אותר. 

עוד אמר נציג המשטרה, כי החשוד דרש מהקורבן 250 אלף שקל ויום לפני שהרכב עלה באש איים על הקורבן כי יצית לו את הרכב. 

סנגורו של החשוד, עו"ד קובי בן שעיה, הכחיש את המיוחס למרשו, ציין כי אין בדל של ראיה וטען כי נגד הקורבן הוגשו תביעות על ידי גורמים אחרים לאחר שלא עמד בהסכמים ולא שילם כספים. 

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

השופט משה סרוגוביץ' קבע כי קיים חשד סביר מבוסס נגד החשוד והאריך את מעצרו עד 28 ביוני.