
בית משפט השלום בחיפה דן בסוף השבוע שעבר בעניינו של דביר שחרור (29) מקריית מוצקין, החשוד שיחד עם אחרים תקף אדם אחר וגרם לו לחבלות ולפציעות שהצריכו טיפול רפואי (28 אוגוסט).
החשוד נעצר ב-21 באוגוסט על ידי שוטרים מתחנת זבולון, בחשד לעבירות פציעה כשהעבריין מזוין, תקיפה וחבלה ממשית בידי שניים או יותר והחזקת סכין או אגרופן שלא כדין. החקירה מתנהלת בתחנת זבולון של מחוז חוף.
בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בחיפה, בפני השופטת אלואז זערורה, נציג המשטרה עו"ד צביקה אמיר הגיש הצהרת תובע נגד החשוד ואמר: "אי אפשר להתעלם מכל המנגנון שלפיו האדם נדקר… המשיב תקף, בחפץ כזה או אחר, יחד עם אחרים".
נציג המשטרה הוסיף כי החשוד אינו משתף פעולה עם היחידה החוקרת ואינו מוסר גרסה.
הסנגור, עו"ד יוני דדון ממשרד לוי מלאך דדון, טען כי קיימת שאלה מהותית בנוגע למנגנון הפציעה והאם אכן מדובר בדקירה.
הסנגור הוסיף כי למרות שהתקיימו כבר מספר דיונים להארכת מעצרו של החשוד, "אני לא בטוח שהחקירה הושלמה". לדעת עו"ד דדון, המשטרה מיהרה להגיש הצהרת תובע בטרם הובהר "מנגנון הפציעה".
עו"ד דדון התייחס גם לעברו הפלילי של החשוד (ביניהן עבירות רכוש ומרמה) וטען שמדובר בהרשעות שאינן מלמדות על המסוכנות הנטענת בתיק הנוכחי. בסיום דבריו ביקש להורות על שחרור החשוד לחלופת מעצר.
השופטת אלואז זערורה-עבדאלחלים קבעה לאחר שעיינה בתיק כי קיים ספק אם הראיות מלמדות שבוצעה דקירה ופציעה שגרמה לחבלה של ממש כפי שתואר בבקשת המשטרה, אף שהמתלונן אכן נזקק לטיפול רפואי.
עם זאת, השופטת קבעה כי מחומר החקירה עולה לכאורה שהמתלונן הותקף על ידי החשוד ואדם נוסף, לאחר תכנון ושיתוף פעולה.
השופטת קבעה לבסוף כי יש לאפשר למשטרה להגיש כתב אישום עד תום תקופת המעצר, והורתה על המשך מעצרו של החשוד בחמישה ימים.









