שוב: רימון הושלך סמוך לביתו של איש עסקים בכפר שמריהו

שתף כתבה עם חברים

נראה כי הגורמים שעומדים מאחורי השלכת הרימונים הסלימו את ההתנכלויות שלהם כלפי היעד, מה שהחל כרימון הלם בפעם הראשונה הסלים לרימון רסס בפעם השנייה

צילום ארכיון להמחשה: דוברות המשטרה

כשבועיים לאחר שרימון הושלך סמוך לביתו של איש עסקים בכפר שמריהו, הלילה שוב הושלך רימון סמוך למקום, והפעם הוא התפוצץ (23 ספטמבר).
כך נודע לאתר "פוסטה".

מעט לאחר השעה 02:00 התקבל דיווח על פיצוץ שנשמע באחת השכונות ביישוב. למקום הוזעקו שוטרי תחנת גלילות, שאיתרו שרידי רימון רסס סמוך לחומה של אחד הבתים ברחוב האילנות.

איש לא נפגע, אך נגרם נזק קל לחומה. בדיקת חבלן משטרתי העלתה כי מדובר ברימון רסס צה"לי, שהגיע לגורמים עבריינים כחלק מזליגת אמצעי לחימה מצה"ל, שגברה דרמטית לאחר 7 באוקטובר 2023.

כאמור, לאתר "פוסטה" נודע כי הרימון התפוצץ סמוך לאותו מקום שבו הושלך (ולא התפוצץ) רימון הלם ב-8 בספטמבר.

נראה כי הגורמים שעומדים מאחורי השלכת הרימונים הסלימו את ההתנכלויות שלהם כלפי היעד, מה שהחל כרימון הלם בפעם הראשונה הסלים לרימון רסס בפעם השנייה.

במשטרת גלילות שפתחו בחקירה גם אז וגם היום, בודקים מי היה היעד המדויק של הרימון ברחוב זה, שבו מתגוררים מספר אנשי עסקים. ואולם, כאמור, בשתי הפעמים האירועים התרחשו סמוך לבית שבו מתגורר איש עסקים מוכר ובעל ממון רב מתחום הנדל"ן.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

בשנים עברו עלה איש העסקים לכותרות במדורי הכלכלה בכלי התקשורת, אך גם ככדורגלן לשעבר, וכמי שנעצר לפני קרוב לעשור בפרשת שוחד והלבנת הון שבה נעצר גם קרוב משפחתו, מנכ"ל של חברת נדל"ן בינלאומית.

ובחזרה להשלכת הרימונים בכפר שמריהו. ככל הידוע, מעדויות שנגבו בשלב זה לא עולה סכסוך או איומים על אותו איש עסקים, אך בשל העובדה כי מדובר בשני רימונים שהושלכו תוך שבועיים סמוך לביתו, הוחלט להעביר את החקירה ליחידה המרכזית במשטרת מחוז תל אביב.