העונש לעד המדינה בפרשת הבר-נוער שהורשע בשוד קשישה

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות ציינה כי העבירות בוצעו כאשר זאור חנקישייב (זיו חן) היה אסיר ברישיון, הנאשם התנצל ואמר כי ביצע את השוד בגלל "קריז"

הנאשם חנקישייב (צילום: פלאש 90) והקשישה שנשדדה (צילום: דוברות המשטרה)

כשנה לאחר שהועמד לדין, בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר את עונשו של זאור חנקישייב (המוכר כיום בשם זיו חן) בתיק שוד אלים של קשישה. כך נודע לאתר "פוסטה".
כזכור, הנאשם היה בעבר עד המדינה בפרשת הבר-נוער, עד שהתברר כי בדה ראיות.

ביוני 2025 הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד הנאשם (38), בתום חקירת משטרת רמת גן-בני ברק.
לפי כתב האישום המקורי, ב-31 במאי אשתקד הגיח הנאשם מאחוריה של קשישה בת 87 שנעזרה במקל הליכה, ומשך בחוזקה בשרשרת עם תליון מזהב שענדה על צווארה, הטיח אותה על הרצפה וגרם לנפילתה.

לאחר שגנב את התליון הוא נמלט, בעוד ששהקשישה שנחבלה סבלה מכאבים.

הפרקליטות טענה שהנאשם שדד תליון בשווי כ-3,500 שקל, שהנו גם בעל ערך סנטימנטלי עבור הקשישה, מאחר שבעלה המנוח קנה לה אותו לפני שנים רבות.

התשתית הראייתית נגד הנאשם התבססה על עדות הקשישה, לצד עדויות נוספות שנגבו, וכן צילומי אבטחה, ממצאים מטלפון, תמונות פרטי לבוש ייחודיים, תפיסת השרשרת שלכאורה נשדדה, וראיות נוספות.

מבקשת מעצר עד תום ההליכים שהוגשה נגד הנאשם עלה כי באמתחתו הפלילית 10 הרשעות במגוון עבירות שבגינן ריצה מאסרים, כולל כאלה ממושכים של 65 ו-40 חודשי מאסר.
יש לציין כי בעבר הסתבך הנאשם בתיק בעל מאפיינים דומים בריבוי מקרים.

לאחר דין ודברים בין הפרקליטות לבין סנגורו של הנאשם, ב-10 במאי השנה הגיעו הצדדים להסדר טיעון, במסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן שבו הודה הנאשם והורשע בעבירות שוד ותקיפת זקן.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

לבית המשפט הוגש תסקיר של נפגעת העבירה, שפירט את מצבה הקשה בעקבות המקרה. התסקיר הדגיש תמונת נזק קשה מאוד, פיזית ונפשית, שעלולה להחמיר, והמליץ לגזור על הנאשם פיצוי כספי משמעותי כהכרה בפגיעה ובהשלכותיה על חייה של הנפגעת.
בעקבות המקרה, כך צוין בתסקיר, הקשישה שנשדדה נמנעת מיציאה מהבית ללא ליווי.

במסגרת הטיעונים לעונש, הפרקליטות הדגישה את חומרת מעשיו של הנאשם, את הנזקים שנגרמו לקורבן ואת עברו הפלילי המכביד, כשבין היתר צוין שביצע את העבירות כשהיה "אסיר ברישיון".

לפיכך, הפרקליטות עתרה לגזור על הנאשם עונש ברף העליון של מתחם ענישה בין 3.5 ל-5.5 שנות מאסר.

מנגד, הסנגור ציין כי הנאשם לקח אחריות והביע חרטה עמוקה על מעשיו, והסביר שהמעשה לא היה מתוכנן אלא נבע מ"קריז" לצריכת סמים.

ההגנה הציגה אסופת פסיקה וציינה כי הנאשם מבין כעת שהוא מכור לסמים, ועושה מהלכים במסגרת שירות בתי הסוהר על מנת להיכנס למסגרת טיפולית.
צוין גם כי הוא אף ביקש סליחה מהמתלוננת והצהיר כי לו היה יכול, היה עושה זאת ישירות.

לאחר שמיעת טיעוני הצדדים ובחינה של פסיקה בתיקים דומים, השופט שמואל מלמד גזר על הנאשם 35 חודשי מאסר בפועל – עונש הכולל הפעלת מחצית ממאסר מותנה בן 10 חודשים במצטבר.

עוד הוטלו על הנאשם שנת מאסר על תנאי ופיצוי בסך 5,000 שקל לקורבן.