שחרור באיזוק אלקטרוני לנאשם בירי ועסקאות נשק עם סוכן סמוי

שתף כתבה עם חברים

לאחר התערבות של בית המשפט העליון, שירות המבחן המליץ על שחרור לחלופה ובית המשפט המחוזי קבע את תנאי השחרור

צילום ארכיון להמחשה: משטרה

בית המשפט המחוזי בירושלים דן בעניינו של תושב מזרח העיר, המואשם בתיק סחר ונשק לאחר שהופלל על ידי סוכן סמוי.

הנאשם תאמר פרחאת (30) הועמד לדין לפני כשנה. בתום חקירת ימ"ר ירושלים, הפרקליטות הגישה נגדו אז כתב אישום על סחר בנשק, נשיאת נשק וירי.

מכתב האישום עולה, כי לנאשם היתה מעורבות פעילה בשתי עסקאות נשק יחד עם אביו, שבוצעו מול הסוכן. בין היתר נטען כי הוא היה זה שסיפק את התחמושת לאקדח, דרך אותו בנוכחות הסוכן, וביצע ירי בשטח כחלק מניסוי כלים.

לצד כתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים. מעצרו הוארך מעבר לתשעה חודשים, עד שבשלב מסוים בית המשפט העליון ציין כי חלף זמן ניכר ועל כן הורה ששירות המבחן יכין תסקיר מעצר משלים בעניינו, אשר יבחן את המסוכנות וחלופת מעצר באיזוק אלקטרוני.

מההחלטה עלה כי לאחר קבלת התסקיר, בית המשפט המחוזי יבחן את בקשת הסנגורים, עו"ד ראיס אבו סייף ועו"ד עמיר קמחי, לעיון חוזר בתנאי המעצר.

בתסקיר שהגיש, שירות המבחן עמד על כך שיש בחלופה שהוצעה על ידי הסנגור כדי לצמצם באופן מספק את הסיכון הנשקף מהנאשם. כמו כן, שירות המבחן התרשם לחיוב מהמפקחים שהוצעו.

לאחר הגשת התסקיר לבית המשפט המחוזי, השופט מרדכי בורשטין קיבל את עמדת הסנגור והורה על שחרור הנאשם למעצר בית באיזוק אלקטרוני ובתנאים מגבילים נוספים, עד תום ההליכים.