סמוך ל-22:00 התרחש אירוע ירי נועז סמוך ליישוב כסייפה, במהלכו נפגעו שני גברים (30 יולי).
השניים פונו לקבלת טיפול רפואי במרכז הרפואי סורוקה, שם נקבע מותו של פצוע באורח אנוש – עאמר אברהים אלקרעאן.
שוטרי תחנת ערוער שהוזעקו לזירה פתחו בחקירת נסיבות האירוע ופעלו במהלך הלילה לאיסוף ממצאים וביצוע סריקות לאיתור החשודים.
בתום הערכת מצב שקיים מפקד המחוז הדרומי, ניצב חיים בובליל, הוטלה חקירת הרצח על היחידה המרכזית של מרחב רותם.
ואכן, זמן קצר לאחר מכן שוטרי ימ"ר רותם עצרו בשעות הלילה המאוחרות שני חשודים במעורבות באירוע הרצח.
שני החשודים שנעצרו בחשד למעורבות ברצח הם תושבי הפזורה הבדואית בשנות ה-20 וה-30 לחייהם.
כמו כן נתפס רכב הסילברדו הלבן אשר שימש את המעורבים כפי שרואים היטב בסרטון שהופץ.
מחקירה ראשונית עולה כי הרקע לאירוע הוא סכסוך פלילי בין שני פלגים מאותה משפחה.
שני החשודים הועברו להמשך חקירה בימ"ר, ויובאו בפני בית משפט השלום בבאר שבע עם בקשה להאריך את מעצרם.

אחד החשודים שנעצרו הוא סאלם אלווקילי מכסייפה, שמכחיש כל קשר לאירוע.
נציגי המשטרה שהביאו אותו להארכת מעצר טענו בבית המשפט כי אלווקילי חשוד ברצח ובניסיון רצח, הוא נעצר ליד ביתו הסמוך לזירת האירוע, ונקשר לרכב באמצעות שלט ההפעלה ותרמילי כדורים שנתפסו אצלו, הגם שהרכב אינו רשום על שמו. "הרכב קושר אותו בסבירות גבוהה לרצח", טען נציג המשטרה.
עם זאת, הוא התקשה למסור פרטים הקושרים את החשוד לאירוע, לא מפני שהמשטרה מבקשת להסתיר אלא משום שעקב הזמן הקצר שעבר עדיין לא בוצעו ופוענחו כל הבדיקות הנדרשות. אפילו בדיקת פרופרינט לשימוש בנשק לא פוענחה, הגם שבדיקה כזו יש לעשות בתוך שש שעות מהתרחשות האירוע. כך גם לגבי זיהוי הדמויות שהיו ברכב שממנו ירדו היורים כפי שרואים היטב בסרטון, "האירוע עדיין טרי מאוד", הודיע נציג המשטרה בתשובה לשאלות הסנגור, עו"ד סלימן אבו שעירה.
עו"ד אבו שעירה הדגיש, כי החשוד שאין לו עבר פלילי אינו משתייך לאף אחת מהמשפחות המסוכסכות, שעליהן הצביעה המשטרה בהודעות שלה לאחר האירוע. לטענת הסנגור החשוד נקלע לרכב בתום לב, והסתבך. לגבי התרמילים שנתפסו אצל החשוד, לפי החשד הוא אסף אותם מהרכב, הסנגור טען כי הוא אסף אותם כדי שלא יגיעו לילדים. "במקרה הכי גרוע יש כאן מעורבות בקשירת קשר אבל לא רצח", הדגיש הסנגור והדגיש כי רבים מבני משפחת החשוד עושים שימוש ברכב.
השופטת הבכירה, סבין כהן, הבהירה כי על רקע מפתחות הרכב והתרמילים שנתפסו אצל החשוד, החשד נגדו חזק, אולם מדובר בשלב מוקדם מדי למסקנות סופיות שכן המשטרה לא השלימה את הבדיקות שלה.
השופטת האריכה את מעצרו עד 5 אוגוסט.
עו"ד סלימן אבו שעירה מסר ל"פוסטה" בתגובה: "בית המשפט הבהיר כי בשלב זה אין בידי המשטרה תשתית ראייתית מספקת הקושרת את מרשי לאירוע, וכי החקירה עדיין מצויה בראשיתה.
"בדיון הצבענו על כך שמדובר בחשדות המבוססים בעיקר על השערות, אין ראיה ישירה הקושרת את מרשי לביצוע העבירות המיוחסות לו.
"אנו סבורים כי ככל שהחקירה תימשך באופן ענייני ומקצועי, יתברר כי למרשי אין כל קשר למעשים הנטענים. מרשי משתף פעולה עם רשויות האכיפה, מכחיש את המיוחס לו באופן עקבי, והוא זכאי ליהנות מחזקת החפות, העומדת לו כל עוד לא הוכחה אשמתו בבית המשפט.
"מטבע הדברים, לא נוכל להתייחס לפרטי החקירה מעבר לכך, ואנו מצפים כי ההליך יתנהל באופן ענייני, ללא חריצת דין מוקדמת בזירה הציבורית".
החשוד השני הוא אמין אלאטרש, הדיון בעניינו עדיין נמשך.
מהמשטרה נמסר כי החקירה נמשכת וצפויים מעצרים נוספים.
גם מעצרו של החשוד השני, אמין אטרש, הוארך עד 5 באוגוסט.











