
בבית משפט השלום בבאר שבע ניתן גזר הדין בעניינו של נאשם בתקיפת בת-זוגו, בתיק המעלה תהיות קשות לגבי יעילות כלי הפיקוח המשפטיים במקרים של אלימות במשפחה.
התיק, שהחל בשני כתבי אישום חמורים ונפרדים נגד גבר שתקף את בת-זוגו, הסתיים בתוצאה מפתיעה.
הנאשם הוא ע' (34) מוכר למשטרה מבת-ים שהתגורר גם בבאר שבע. בעקבות חקירה מאומצת של יחידת הסיור ומחלק המשפחה בתחנת באר שבע, לשכת התביעות נגב דרומי הגישה כתבי אישום שייחסו לנאשם שורה ארוכה של עבירות: תקיפת בת-זוג הגורמת חבלה ממש, איומים, הפרת הוראה חוקית והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
בינואר 2025, סמוך לביתם בבאר שבע, הנאשם סטר לבת-זוגו, וזו החלה לברוח ממנו, תוך שהוא צועק ומקלל אותה.
אל המקום הגיעו שוטרים, וגם לעיניהם תקף אותה הנאשם, לאחר שחטפה ממנו את הטלפון הסלולרי שלו והחלה לברוח.
הנאשם שוחרר למעצר בית מלא ומרוחק בירושלים, תוך איסור מוחלט ליצור קשר עם בת-זוגו לשעבר. אלא שהנאשם הפר את התנאים המגבילים, ובהמשך התברר כי הוא שהה בביתה של בת-זוגו במשך יומיים, במהלכם שתו בני הזוג אלכוהול יחד.
בשלב מסוים התפתח ויכוח סוער בין בני הזוג, שהוביל פעם נוספת לאלימות פיזית קשה. הנאשם היכה אותה באגרוף ישיר לפניה, דחף אותה בחוזקה לעבר הקיר והפיל אותה ארצה. אחר כך משך בשיערה בניסיון למנוע ממנה להזעיק עזרה.
כתוצאה מהתקיפה הזו נגרמו לה חבלות קשות בפניה ובגופה.
הנאשם שמיוצג על ידי עו"ד אייל בן שושן נשלח לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר. שירות המבחן ציין כי מדובר במי שמתמודד עם התמכרות קשה לאלכוהול מגיל 14. הוא גדל במזרח ירושלים בסביבה רוויית אלימות פיזית קשה מצד אביו, ונשר מלימודים.
כמו כן צוין בתסקיר עברו הפלילי העשיר של הנאשם בעבירות אלימות, רכוש ואלימות במשפחה, בגינן אף ריצה מאסרים.
שירות המבחן התרשם כי הנאשם מתקשה לבחון ביקורתית את דפוסיו האלימים ומשליך את קשייו על האלכוהול. לכן נמצא כי הוא מציג רמת סיכון גבוהה להישנות אלימות, והשירות לא בא בהמלצה טיפולית.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
בשלב הטיעונים לעונש דרשה התביעה המשטרתית באופן נחרץ לקבוע שני מתחמי ענישה נפרדים ולגזור על הנאשם עונש מאסר ממושך בפועל, שינוע בין 12 ל-24 חודשי מאסר בגין כל תיק בנפרד, תוך הדגשת עברו הפלילי העשיר של הנאשם והעובדה שביצע את המעשים תוך זלזול מופגן בצווי בית המשפט.
עו"ד בן שושן דרש מנגד מתחם ענישה מאוחד וטען לאכיפה בררנית: "המתלוננת היא זו שהחלה את האירוע הפיזי בדחיפה ולקיחת הטלפון, אך היא כלל לא נחקרה באזהרה".
הסניגור אף טען פגיעה קשה בזכויות הנאשם: "השוטרים הפעילו כוח מופרז, חשמלו אותו בשוקר וריסקו את שיניו התותבות, מבלי שמח"ש חקרה את הנושא".
על כן ביקש הסנגור להסתפק בימי מעצרו של הנאשם.
השופט אבישי כהן קיבל את עמדת ההגנה וקבע מתחם ענישה אחד. הוא הדגיש שמעשי אלימות במשפחה בעלי חומרה מיוחדת, המתעצמת לנוכח העובדה שהנאשם הפר צו הרחקה שיפוטי.
עם זאת שקל השופט את הודאתו המהירה של הנאשם שחסכה זמן שיפוטי, חרטתו, נסיבות חייו הקשות והתמכרותו.
בסופו של דבר החליט השופט כהן לגזור על הנאשם 13 חודשי מאסר בפועל בלבד, בניכוי מלא של כל ימי מעצרו מאחורי סורג ובריח.
מאחר ש-ע' היה עצור לאורך כל תקופת ניהול ההליך המשפטי הממושך, המשמעות המעשית של גזר הדין פשוטה: הנאשם שוחרר לביתו לאלתר ביום מתן ההחלטה.
בנוסף, על הנאשם נגזרו עונשי מאסר על תנאי, קנס בגובה 3,000 שקל והתחייבות כספית להימנע מאלימות בעתיד.










