
השבוע דווח כי היחידה הארצית לחקירות פשיעה כלכלית (יאל"כ) להב 433 יחד עם היחידה הארצית לחקירות בממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי במשרד המשפטים, עיכבו לחקירה קבלן ותיק ואיש עסקים לשעבר (3 אוגוסט).
לפי החשד, הקבלן העסקן שפשט רגל פעל להסתרת זכויותיו בנכסי נדל"ן שונים, בשווי עשרות מיליוני שקלים.
לפי החשד, בעודו מצוי בהליך פשיטת רגל הוא הבריח נכסים שהיו בשליטתו.
בכך, נטען, הוא הפר את חובתו לחשוף ולדווח על נכסיו בהליך.
עוד דווח, כי הקבלן המדובר היה בעבר אחד העסקנים הבכירים בליכוד, תושב תל אביב במקור, שמצוי בהליכי פשיטת רגל משנת 2012, וכי יחד אתו נעצרו מעורבים נוספים, בינהם חבר כנסת לשעבר, גם הוא מהליכוד.
כעת ניתן לפרסם כי הקבלן דודי אפל והח"כ לשעבר מיכאל קליינר הם שני החשודים המרכזיים בפרשה.
לפי ממצאי החקירה, החשודים פעלו בצורה מתוחכמת ושיטתית. נכסים נמכרו לכאורה למקורבים במחירים נמוכים משמעותית ממחיר השוק, ולאחר מכן נמכרו לצדדים שלישיים במחירי שוק מלאים, כאשר רוב התמורה הכספית הוחזרה לאפל בסתר.
עוד שני חשודים שנחקרו הם האחים איציק ויפה דיין – מאחת המשפחות העשירות והמשפיעות ביותר בכלכלה הישראלית. על פי גורמים המכירים את חומר החקירה, החשד שנחקר לגביהם הוא שחלק מהנכסים הועברו לידי האחים כחלק מההליך שנועד לכאורה להסתיר זכויות.
הארבעה שוחררו בתום החקירה בתנאים מגבילים, כאשר הובהר שהחקירה בעניינם נמשכת.
אפל הוא קבלן עבר דומיננטי ואחד מאנשי העסקים המשפיעים בישראל בשנות ה-80 וה-90, שנושא עמו עבר פלילי עשיר ומורכב. הוא היה בעבר אחד הפעילים המרכזיים והחזקים במרכז הליכוד וממקורביו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון.
בשנת 2010 הוא הורשע בשלוש עבירות של מתן שוחד לראשי עיריות לוד וגבעת שמואל וכן לבכיר במינהל מקרקעי ישראל, וריצה עונש מאסר בפועל בכלא מעשיהו.
שמו נקשר בעבר גם בפרשת "בר-און חברון" ובחשדות לשוחד בפרשת "האי היווני".
מאז שנת 2012 נמצא אפל בהליכי פשיטת רגל וחדלות פירעון בשל חובות עתק למדינה ולנושים נוספים. רק לאחרונה, ביוני 2026, דחה בית המשפט העליון את ערעורו וקבע סופית כי עליו לפצות את המדינה ב-63.8 מיליון שקלים.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין צווארון לבן >>
קליינר, עורך דין במקצועו, כיהן כחבר כנסת מטעם מפלגת הליכוד (ובעבר גם בסיעות מולדת וחרות) במשך מספר קדנציות. כיום הוא משמש בתפקיד נשיא בית הדין של הליכוד ונחשב לדמות פוליטית ותיקה ומוכרת במוסדות התנועה.
משפחת דיין כוללת 12 אחים ואחיות שצמחו מדירת חדר וחצי בשכונת התקווה לאימפריית נדל"ן, רכב ומלונאות בינלאומית, המוערכת במיליארדי שקלים.
איציק (יצחק) דיין הוא אחיו של אמיר דיין. הוא שותף מרכזי בניהול עסקיה הגלובליים של משפחת דיין.
שמו של איציק עלה לכותרות באופן דרמטי בסוף שנת 2020, כאשר נעצר יחד עם אחיו אמיר על ידי חוקרי רשות המסים בחשד להעלמות מס והלבנת הון בהיקפי ענק של מאות מיליוני שקלים.
יפה דיין מובילה זרוע פעילות מרכזית בתחום הנדל"ן המקומי בישראל. היא משמשת כמנכ"לית ובעלים של חברת "א.ב התחדשות עירונית" ומובילה פרויקטים רחבי היקף של פינוי-בינוי, שהמוכר שבהם הוא תכנון מורכב לבניית כ-1,800 יחידות דיור בשכונת גיורא הוותיקה בגבעת שמואל.
עו"ד אורי קורב ועו"ד סיון רוסו שמייצגים את איציק ויפה דיין: "יפה ויצחק הינם אזרחים שומרי חוק ואנשי עסקים מכובדים שלא נפל רבב במעשיהם. מדובר בחקירה העוסקת באירועים שהתרחשו לפני למעלה מעשור ואשר נחקרת מזה מספר שנים ללא ממצאים ובלא שקיימת ולו ראשית ראיה המצביעה על חשד לביצוע מעשה פסול כלשהו, ולא בכדי".










