אישום: זרקו רימון-רסס על חנות משקאות ברמלה ונעצרו בנתניה בתום מרדף

שתף כתבה עם חברים

אלנור אלייב המוכר למשטרה היטב וקטין בן 17 מכפר יונה מואשמים בנשיאת נשק והיזק בחומר נפיץ. וגם: הממצאים שנתפסו בתוך "הרכב המבצעי"

זירת האירוע והפיצוץ (רשתות חברתיות)

פחות מחודש לאחר הפרסום הראשון באתר "פוסטה" על מעצרם של אלנור אלייב וחשוד נוסף קטין, לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד הוגש כתב אישום המייחס לשניים מעורבות בהשלכת רימון רסס לעבר עסק ברמלה.

אלייב (28), תושב חדרה ובמקור מנתניה, נעצר בגזרת העיר נתניה בתום מרדף של שוטרי יס"מ ממרחב שפלה, יחד עם קטין בן 17 מכפר יונה.
אלייב מוכר היטב למשטרה – הן כמי שנעצר על עבירות אלימות ונשק וריצה מאסרים, והן כקורבן לאחר שנפצע קשה בפיצוץ רכב בו נסע עם חברו בינואר 2023 בנתניה.

לפי כתב האישום שהוגש בתום חקירת תחנת רמלה ושוטרי יס"מ שפלה, במועד שקדם לליל ה-14 במאי סיכמו השניים להשליך רימון רסס לעבר עסק למשקאות בשכונת נאות שמיר במערב העיר, מסיבה שאינה ידועה. לצורך כך, נטען, הם נפגשו בלילה בנתניה ונסעו יחד ברכבו של אלייב.

הפרקליטות טוענת כי לקראת נסיעתם, אלייב או מי מטעמו שינו את לוחית הזיהוי של הרכב על מנת להסוות את זהותו. מחקירת תחנת רמלה עולה כי הקטין היה זה שנהג ברכב, בעוד שאלייב ישב מאחור והכווין אותו, כשלאף אחד מהם אין רישיון נהיגה.

מכתב האישום עולה כי בהגיעם למקום סמוך לשלוש לפנות בוקר, אלייב ירד מהרכב והשליך את הרימון, שהתפוצץ וגרם נזק רב לעסק ולכלי רכב שחנו בסמוך.

לפי כתב האישום, מיד לאחר מכן נמלטו השניים מהמקום לכיוון נתניה.
במסגרת המצוד אחריהם, כוחות המשטרה חסמו את צומת האר"י בנתניה, כרזו לשניים וסימנו להם לעצור. ואולם, השניים לא נעתרו לקריאות השוטרים ולפי כתב האישום נסעו בפראות ובמהירות, כשהם חוצים ארבעה צמתים ברמזור אדום, כשכל העת ניידות משטרה דולקות אחריהם.

הפרקליטות מוסיפה וטוענת, כי בהגיעם לרחוב בן צבי בנתניה התנגש הרכב בעץ ונעצר. כתוצאה מכך, השניים נפצעו קלות. אלייב יצא מהרכב ונעצר על ידי השוטרים, בעוד שהקטין החל לברוח רגלית אך נתפס בחלוף זמן קצר.

עוד עלה מכתב האישום, כי במועד לא ידוע השליך אלייב את הטלפון שלו על מנת להכשיל הליך שיפוטי.

אלנור אלייב

כתב האישום מייחס לשניים, כל אחד לפי חלקו, עבירות נשיאת נשק, היזק בחומר נפיץ, מעשה פזיזות ורשלנות ברכב בצוותא חדא, שינוי זהות של רכב, אי ציות לרמזור אדום בצוותא חדא ושיבוש הליכי משפט.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

התשתית הראייתית שגיבשו חוקרי תחנת רמלה מתבססת בין היתר על צילומי אבטחה בהם נראית לכאורה הפרוטזה ברגלו של אלייב, דוחות של אנשי זיהוי פלילי, דוחות פעולה של שוטרים שעצרו את הנאשמים, וממצאים שנתפסו בתוך הרכב – שתי פאות שחורות, מסיכת קורונה, משקפיים שחורים וקסדה. אלה מלמדים לטענת הפרקליטות כי מדובר ברכב "מבצעי".

לצד כתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים.
מהבקשה עולה כי בעוד שלקטין אין עבר פלילי, באמתחתו של אלייב חמש הרשעות קודמות בעבירות סחיטה, אלימות ורכוש. בעקבות הרשעה בשנת 2020 – הוא נשפט לשלוש שנות מאסר.