
שוטרים מתחנת זבולון עצרו ב-20 באוגוסט את אושרי ברהנו ברסאו (32) מקריית ים בחשד להחזקת סמים שלא לצריכה עצמית וסחר בסמים.
לפי המשטרה, בחיפוש שנערך בביתו של החשוד בקריית ים נתפסו חומרים החשודים כסמים מסוגים שונים – דוסה, MDMA וקטמין במשקל של 10 גרם ברוטו.
תחילה ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו של החשוד בשמונה ימים בטענה לחשש משיבוש הליכי חקירה וסיכון ביטחון הציבור. בדיון בפני השופטת ליאת דהן חיון, הציגה המשטרה את תיק החקירה וכן דו"ח סודי הנוגע לפעולות חקירה עתידיות.
הסנגור, עו"ד גל דהן, אמר כי לפי בני המשפחה, במהלך כניסת השוטרים לביתו של החשוד נשברה דלת הכניסה. הסנגור הוסיף כי יש לבחון גם את אופן ביצוע החיפוש.
בנוסף הדגיש הסנגור כי לחשוד אין הרשעות קודמות, הוא מסר גרסה במשטרה ושיתף פעולה בחקירה.
הסנגור טען כי החשד לסחר בסמים נשען על עצם תפיסת החומרים ולא על אינדיקציה נוספת. לדבריו, החשוד הודה שהסמים שייכים לו וניתן לבצע פעולות חקירה גם כאשר הוא משוחרר.
ההגנה ביקשה לשחרר את החשוד לחלופת מעצר, או לחלופין לצמצם משמעותית את תקופת המעצר.
לאחר שעיינה בחומר החקירה ובדו"ח הסודי, השופטת ליאת דהן חיון קבעה כי בשלב זה קיים חשד סביר ושחרורו עלול להביא לשיבוש החקירה באמצעות השפעה על עדים או העלמת ראיות.
לכן, מעצרו של החשוד הוארך עד אתמול (23 באוגוסט), אז הובא החשוד לדיון נוסף, בו ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בשבעה ימים נוספים. במהלך הדיון הזה הצדדים להסכמה לפיה החשוד ישוחרר בתנאים מגבילים.
השופטת אורית קנטור הורתה על שחרור החשוד למעצר בית מלא בקריית ים עד 27 באוגוסט, בכפוף לחתימה על ערבות עצמית.










