ניסיון החיסול של אדם דפס: האישומים והראיות נגד מתן ארביב ושות'

שתף כתבה עם חברים

כתב האישום חושף כי רכב ב.מ.וו שאליו הוצמד מטען היה עלול להתפוצץ במגרש משטרתי. וגם: מה אמר אחד הנאשמים לשוטרים שהתחזו לעבריינים ודובבו אותו

video
play-sharp-fill
צפו בפיצוץ שנועד לחסל את אדם דפס (רשתות חברתיות)

"הוא מודה כי ביצע את המעשים שמיוחסים לו בכתב האישום וכן באירועים נוספים, ושם הוא מפרט את הנסיעה עם האופנוע שלו (ואופנוע מסוג זה אף רשום על שמו, ואופנוע נוסף גם אותר בלילה לאחר האירוע על ידי השוטרים). ואיך נסע, איך הצמיד את המטען, כשהיה חבוש כפפות ופרטים נוספים, וכן את מעורבותו של מתן, וכן מאשר כי 'קדאפי' הוא כינויו של מתן, כמו גם את שהתרחש באותו לילה, כשהגיעו השוטרים לטירת יהודה לבית שבו היו לגאמי, מתן, א' ואחרים, וכי מתן הצליח להתחמק, אך הטלפון שלו נותר שם, וכי הצליחו להסתיר מהשוטרים דברים שקשורים לאירוע, שלאחר מכן הציתו ושרפו".

כך מתארת הפרקליטות את עיקרי הדברים שהנאשם נתאי לגאמי (22) סיפר לשוטרים שהתחזו לעבריינים, אודות מערבותו ומעורבות אחרים בפרשות החמורות נשוא כתב האישום, ובראשם מעורבותו של הנאשם מספר 1 – מתן ארביב.

כזכור, באתר "פוסטה" נחשף תרגיל יוצא דופן שביצעו בלשי להב 433 במהלך חקירת ניסיון החיסול של אדם דפס באשדוד: לאחר שהחשוד לגאמי שוחרר בתום חקירתו מהיחידה, הוא נחטף על ידי שוטרים סמויים שהתחזו לעבריינים, והוציאו ממנו אמירות מפלילות לכאורה.

היום, הפרקליטות הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה ונגד שני נאשמים נוספים: הראשון הוא אביתר זרח יעקובי (34) מטירת יהודה, והשני הוא לא אחר מאשר לגאמי, תושב אלעד (13 אוגוסט).

בתיק ראיות נוספות, אבל על כך בהמשך.

לחצו כאן לחשיפת אתר "פוסטה": שוטרים התחזו לעבריינים, חטפו אחד מהחשודים ודובבו אותו (צילום מתן ארביב: ארכיון. עיבוד והדמיה נעשו ב-AI לצורך אילוסטרציה בלבד)

כתבי האישום מייחסים לנאשמים ניסיון רצח של אדם דפס, עבירות נשק ועוד.
יש לציין כי לא התגבשה תשתית ראייתית מספקת להאשים את המעורבים גם בתיק הצמדת מטען חבלה לרכבו של אייל נגר.

לפי כתב האישום שהוגש על ידי הפרקליטות בתום חקירת ימ"ר לכיש, על רקע סכסוך עם אדם דפס, הנאשמים קשרו קשר עם אחרים לרצוח אותו באמצעות הצמדת ופיצוץ מטען חבלה לרכב שבחזקתו.
מהחקירה עלה כי ארביב ולגאמי פעלו יחד למימוש הקשר במטרה לגרום למותו של דפס, בעוד שיעקובי סייע להם.

כפרטים מקדימים בכתב האישום צוין, כי יהונתן דדון הוא חבר של אדם דפס והשניים החזיקו ברכב סקודה.
כמו כן צוין, כי יעקובי שכר במסגרת הקשר הפלילי רכב מסוג שברולט למספר ימים.

מכתב האישום עולה כי השלושה או מי מהם הצטיידו במכשירי מעקב ("טראקרים"), כך שבאמצעות ישומון בטלפון הנייד ניתן לעקוב אחר מיקום כלי רכב שאליו הוצמד מכשיר.
כמו כן נטען כי השלושה הצטיידו במטען חבלה שניתן להצמיד לרכב ולהפעיל מרחוק, וכן באופנועים כדי לרכוב עליהם למקום חניית הרכב ולשם הצמדת המטען.

נטען כי ב-30 ביוני או סמוך לכך הותקנו הטראקרים על שני כלי רכב המשמשים את דפס וחבריו  (בימ.וו וסקודה) ועקבו מרחוק באמצעות יישומון בטלפון הנייד אחר מיקומיהם של כלי הרכב.

הפרקליטות טוענת כי ב-1 ביולי סמוך לשעה 04:30 בבוקר, נתאי ושניים אחרים יצאו מהיישוב טירת יהודה לאשדוד, כשנתאי נהג באופנוע MT והרכיב נוסע, ואילו השלישי רכב על אופנוע אחר. נטען כי נתאי והנוסע שעמו נשאו את המטען.

לפי כתב האישום, השלושה הגיעו סמוך לאחר השעה 05:00 לרחוב אקסודוס באשדוד, שם חנה רכב ה-ב.מ.וו. בשלב זה, כך נטען, נתאי והנוסע ירדו מהאופנוע, לרכב ונתאי הצמיד את המטען מתחת לרכב כשהוא מוכן להפעלה מרחוק.
מדובר היה במטען עם מקלט אחותי שכלל חומר נפץ מרסק ונפץ חבלה חשמלי.

מכתב האישום עולה כי יעקובי מסר את רכב השברולט לשימושו של נתאי, במטרה לו, לארביב ולשאר "הקושרים" לפוצץ את המטען ולגרום למותו של דפס.

עוד נטען, כי ב-1 ביולי סמוך לשעה 16:30 ואילך, נתאי נסע באשדוד בשברולט כשלידו אחר המעורבים, ויחד עם עקבו ממרחק מה אחרי כלי הרכב שעליהם הותקנו הטראקרים כדי להפעיל את המטען, ואף נסעו בעקבותיהם.

לפי כתב האישום, אדם אחר לקח את רכב ה-ב.מ.וו לבקשת דפס ונסע בו לאזור התעשייה באשדוד כדי להפקידו במגרש משטרתי. זאת מאחר שדפס התבקש על ידי המשטרה לעשות זאת.
אחרי רכב ה-ב.מ.וו דדון ברכב הסקודה, על מנת לאסוף את אותו אדם לאחר שיפקיד את הרכב במגרש. אלא שהמגרש כבר היה סגור.

הפרקליטות מוסיפה וטוענת כי אותו אדם ודדון נסעו בשני כלי הרכב ברחובות אשדוד והגיעו לרחוב הזית. שם, בשעה 17:03, המטען נפל על הכביש מרכב ה-ב.מ.וו.

שני כלי הרכב המשיכו לנסוע, פנו שמאלה ולאחר מכן נסעו בכיוונים שונים באזור ככר הדייגים, כשהטראקרים ממשיכים לשדר את מיקומם כלי הרכב. שתי דקות לאחר נפילת המטען מהרכב, המטען הופעל והתפוצץ על הכביש.

בעקבות הפיצוץ נפער מכתש בכביש ונפגעו שני כלי רכב שחנו בסמוך. כמו כן נגרמו נזקים לדירות ובתים סמוכים. כמה מהדיירים אף נפגעו באוזניהם בשל הפיצוץ.

מיד לאחר הפעלת המטען ופיצוצו, נתאי והאחר ביצעו פניית פרסה בשברולט ועזבו את האזור. לאחר מכן חזר נתאי לטירת יהודה, שם המתינו לו הנאשמים ואחרים.

אדם דפס על רקע זירת הפיצוץ

לטענת הפרקליטות, ב-2 ביולי סמוך לחצות הגיעו שוטרים לטירת יהודה לאתר את המעורבים באירוע. חלק מהנוכחים בבית ובהם ארביב ברחו מהמקום ולא אותרו. בבית נתפסו יעקובי, נתאי ושני אנשים נוספים.

בתוך כך, מהחקירה עלה כי במועד שאינו ידוע אך לאחר ה-2 ביולי, נערך חיפוש בביתו של יעקובי ובסביבת ביתו. לפי כתב האישום, "הקושרים" הציתו חפצים שנעשה בהם שימוש הוסתרו סמוך לבית.

עוד נטען, כי ב-29 ביולי הגיעו שוטרים לטירת יהודה לחיפוש נוסף בביתו של יעקובי ובסביבתו, והתקרבו לשער הכניסה שהיה סגור. לפי כתב האישום, יעקובי שנהג ברכב GMC עקב אותם כשאתו אדם אחר, והגיע לשער שהחל להיפתח. בשלב זה הוא הבחין בשוטרים ונסע במהירות מהמקום בניסיון להתחמק מהם.

השוטרים נסעו אחריו מספר קילומטרים עד שאיתרו אותו יחד עם אדם נוסף , מחוץ לרכב בתחנת דלק.

כתב האישום מייחס לארביב וגאמי עבירות ניסיון רצח, היזק בחומר נפיץ, נשיאת נשק ושיבוש – כל אחד לפי חלקו.
יעקובי הואשם בסיוע לניסיון רצח, סיוע להיזק בחומר נפיץ והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.

בין עורכי הדין המייצגים בתיק עו"ד אייל אוחיון.

התשתית הראייתית אותה גיבשו חוקרי ימ"ר לכיש מתבססת על מגוון ראיות:
צילומי אבטחה מזירות שונות.
מציאת טראקר ברכב ה-ב.מ.וו עם סים שעליו אותר די-אן-איי של ארביב.
מציאת טראקר שהוצמד לסקודה, אותו מצא דדון לאחר פיצוץ ה-ב.מ.וו. הוא השליך את המכשיר לשיחים, וגם עליו אותר די-אן-איי של ארביב.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

כמו כן, בתיק טלפון נייד שנתפס והכיל סים שגם עליו אותר די-אן-איי של ארביב. ממצאים מהטלפון מראים כי הועלה יישום לאיתור טראקרים ונעשו בדיקות שקשורות אליהם.

הטלפון הנייד שהיה בשימושו של נתאי נתפס גם כן. בדיקה העלתה כי מיקום הטלפון מתאים למעקב שנעשה ברכב השברולט ביום האירוע, וכן לנסיעת האופנועים בבוקר ה-1 ביולי למקום שבו חנה ה-ב.מ.וו.
בין היתר אומרים בפרקליטות כי היה קשר טלפוני בין ארביב לנתאי ב-1 ביולי, וכי המספר של ארביב היה שמור אצל חברו כ"קדאפי" – כינויו של ארביב כעולה מהחקירה. גם בטלפון הזה הותקן יישומון המאפשר מעקב אחרי טראקרים, וכך גם על הטלפון של יעקובי.

לצד כתב האישום הוגשו בקשות מעצר עד תום ההליכים. מהבקשות עולה כי באמתחתם של השלושה הרשעות קודמות במגוון עבירות.

סנ"צ שחר לוי (צילום: דוברות המשטרה)

סנ"צ שחר לוי, מפקד ימ"ר לכיש: "היחידה המרכזית של מרחב לכיש רואה בחומרה רבה כל ניסיון לעשות שימוש באמצעי לחימה ומטעני חבלה בלב אזורים מיושבים. מדובר באירועים בעלי פוטנציאל קטלני העלולים לסכן חיי אדם חפים מפשע".

"הודות לפעילות מקצועית, נחושה ובלתי מתפשרת של חוקרי ובלשי הימ"ר, הצלחנו להגיע אל החשודים, לגבש תשתית ראייתית ולהביא להגשת כתב אישום", הוסיף סנ"צ לוי, "נמשיך לפעול בכל הכלים העומדים לרשותנו נגד גורמי פשיעה אלימים, במטרה לשמור על ביטחון הציבור ולחזק את תחושת הביטחון של התושבים".