
לפי כתב אישום שהוגש נגד צעיר בן 20 מירושלים, ביוני 2024 הוא הגיע למרכול בבית שמש וביקש מעובד במקום סיגריה. לאחר שהתבקש להמתין, התפתח עימות שבמהלכו הוא דחף את העובד, איים עליו, היכה אותו באגרופים ובהמשך שבר בקבוק זכוכית על ראשו.
העובד נמלט לשירותים, אך הנאשם שב למקום עם אדם נוסף, דרש ממנו להתנצל והמשיך לאיים עליו.
כתוצאה מהתקיפה נגרמו למתלונן חבלות בפניו.
על הנאשם נגזרו 10 חודשי מאסר בפועל בבית משפט השלום בירושלים, אך הוא לא השלים עם גזר הדין והגיש ערעור לבית המשפט המחוזי, באמצעות עו"ד גיא זהבי.
הסנגור טען כי בית משפט השלום עצמו קבע מתחם ענישה שמתחיל ב"שמונה חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות", ואף הורה לקבל חוות דעת מהממונה על עבודות שירות, אולם "מטעם שלא הוברר לא הוגשה לתיק כל הודעה, או חוות דעת".
הסנגור הדגיש את נסיבותיו האישיות של הנאשם, הודאתו המיידית והיעדר עבר פלילי, וביקש להקל בעונשו.
התביעה ביקשה לדחות את הערעור בטענה שמדובר בעונש מקל מלכתחילה.
השופטים בבית המשפט המחוזי – חיה זנדברג, אלעזר נחלון וערן שילה – קבעו כי אמנם חומרת המעשים אינה מוטלת בספק, אך יש לתת משקל גם לנסיבות האישיות של הנאשם.
לדברי השופטים, ההבדל בין מאסר מאחורי סורג ובריח לבין עבודות שירות הוא מהותי, ובמקרה זה העונש המקורי לא נתן משקל מספק לנתונים הפועלים לזכותו של הנאשם, בכלל זה גילו, היעדר עבר פלילי והודאתו המוקדמת.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
הערעור התקבל, כך שבמקום 10 חודשי מאסר בפועל, הנאשם ירצה תשעה חודשים בעבודות שירות, בכפוף לאישור הממונה.
עוד נקבע, כי במידה והנאשם לא יימצא מתאים לביצוע העבודות או לא יתייצב לביצוען כנדרש, הוא ירצה חמישה חודשי מאסר בפועל.
יתר רכיבי גזר הדין – מאסרים על תנאי, קנס ופיצוי למתלונן (5,000 שקל סך הכל) – נותרו ללא שינוי.








