
ב-15:51 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב שרון על פצוע באירוע ירי סמוך למחלף קיסריה לכיוון מערב (23 אוגוסט).
בהמשך נקבע מותו של הפצוע.
לאתר "פוסטה" נודע כי מדובר ביאניס יושבייב – עבריין אלים ומסוכן מאור עקיבא שהיה מוכר מאוד בגזרת חדרה.
הוא נורה בראשו בכניסה למסעדה המפורסמת "אג'נדה" בתחנת הדלק במבואות קיסריה.
חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו אותו למרכז הרפואי הלל יפה במצב אנוש עם פציעות חודרות, תוך כדי פעולות החייאה.
הסרטון שהופץ זמן קצר אחרי הרצח מתעד באופן מצמרר את הביצוע, את קור הרוח של היורה.
על פניו נראה כי הוא המתין בכניסה למסעדה ומישהו תזמן אותו, ככל הנראה מבפנים, באשר ליציאת היעד – יאניס.
שלושת האנשים שיצאו יחד נראים כמו חברים, שניים מהם לבשו חולצת טריקו כחולה איכותית זהה, הראשון חמק מהירי, והאחרון היה יאניס.
הרוצח קר הרוח פשוט נתן להם לחלוף על פניו בכניסה למסעדה ואז הסתובב וירה מאחור בראשו של יאניס, שני החברים ההמומים לא ידעו כיצד להגיב.
למראה האקדח שבו ניפנף בפניהם היורה הם פשוט זזו הצידה, ואילו הוא המשיך בקור הרוח שלו ועזב את המקום בלי לירות כדור אחד נוסף.
רוצח פחות קר רוח, היה יורה גם בהם.

בהקשר הזה עלתה השערה, כי הרוצח שהיה בפנים גלויות לכאורה, עטה על פניו מסכה של איש מבוגר ואפילו זקן.
לשוטרים ולחוקרים תהיה מלאכה רבה בחקירה הזו.
חובשי מד"א עידן אלמלח ושהם אסרף וחובש מיחידת האופנועים של מד"א אלחנן כפיר סיפרו: "קיבלנו דיווח על פצוע מאירוע אלימות. כשהגענו למקום האירוע הבחנו בגבר כבן 45 כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה וסובל מפציעות חודרות ומשמעותיות בגופו. תוך ביצוע פעולות החייאה מתקדמות וטיפול ראשוני בפציעותיו, פינינו אותו לבית החולים כשמצבו מוגדר אנוש ואנחנו נלחמים על חייו".
כאמור, הפצוע מת מפצעיו.
אחד מהשלושה שיצא עם יאניס מהמסעדה ניסה לעשות לו עירוי לב, לשווא,
במשטרה אמרו כי שוטרים מתחנת חדרה פתחו בחקירה עם קבלת דיווח על אירוע ירי סמוך לתחנת דלק.
כוחות גדולים מתחנת חדרה הגיעו למקום והחלו באיסוף ממצאים וסריקות אחר חשודים.
המנוח, יושבייב, היה מוכר למשטרה היטב, היה מעורב באירועי ירי רבים, והיה עצור עשרות פעמים על אירועי סחיטה ואלימות חמורים.
לאחרונה הוא נעצר עם האחים ארביב מחדרה, בחשד שיחד עם אנשיו ואנשיהם היו מעורבים באירועי ירי ופיצוצים באזור חדרה.
מהמשטרה נמסר כי מפקד מחוז חוף נמצא בדרכו לזירת האירוע על מנת לקיים הערכת מצב מיוחדת עם המפקדים בשטח.
"במקביל, כוחות משטרה רבים מנהלים מצוד נרחב, פרסו מחסומים ומבצעים סריקות נרחבות באזור לאיתור החשודים המעורבים במעשה", כך נמסר.

פרטים בהמשך









