
ב-27 באפריל, שוטרים ממפלג פרוטקשן דרום בלהב 433 עצרו חשוד מרכזי בפרשת גביית דמי חסות מקבלנים באזור ראשון לציון.
נגד חמישה גברים, ביניהם אותו חשוד מרכזי, הוגשו כתבי אישום לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד. במקביל, הוחלט לחלט את רכבו של אותו נאשם ולהעמידו למכירה במכרז משטרתי.
חלפו להם שלושה חודשים מאז המעצר, וב-25 ביולי פורסם באפליקציית טיקטוק (TIK TOK) סרטון שמכיל איום ה"מזהיר" את המעוניינים מלהציע הצעה לרכישת הרכב.
לאחר פעולות חקירה, שוטרי מפלג הפרוטקשן גילו את זהות המפרסם והיום הוא נעצר לחקירה (2 ספטמבר).
מתברר כי מדובר בצעיר בן 22 מהיישוב חורה שבנגב, שהנו אחיינו של בעל הרכב.
הוא נלקח לחקירה במשרדי המפלג ומחר יובא להארכת מעצר בבית משפט (3 ספטמבר).
בפרשה המקורית הוגש בחודש מאי כתב אישום נגד חמישה נאשמים על ניהול ארגון פשע אבו סבית:
עבדלרחמן אבו סבית,
הישאם אבו סבית,
זאייד אבו סבית,
מרדכי אוחנה
עמית אוחנה.
כתב האישום נגדם מנה 11 אישומים בגין סחיטת דמי חסות ולהבנת הון.
הפרקליטות טענה בכתב האישום כי הנאשמים חברו יחד לצורך ביצוע העבירות המיוחסות להם ופעלו בסינרגיה כאשר כל אחד מהם ממלא תפקיד במכונה העבריינית המשומנת .
על פי הפרקליטות, הנאשמים פעלו באופן מאורגן, שיטתי ומתמשך ותוך ניצול של מצוקת הקבלנים באופן דורסני עד כדי שליטה מוחלטת בשטח והותרת הקבלנים חסרי אונים.
מעבר לעבירות של סחיטת דמי חסות יוחסה להם הלבנת הון בהיקף של מיליוני שקלים.
היום, כאמור, נעצר אחיינו של אחד הנאשמים, בן למשפחת אבו סבית, ובסיום חקירתו נכלא.









