
עומר חואלד, בן 23 מהיישוב שעב בגליל התחתון, נעצר על ידי היחידה ללחימה בפשיעה (יל"פ) במרחב כרמל בחשד למעורבות באירוע מה-5 באוגוסט, אז הושלך רימון רסס לעבר בית מגורים בשכונת דניה בחיפה.
באירוע לא היו נפגעים, אך נגרם נזק למספר כלי רכב.
החשוד הובא לבית משפט השלום בחיפה, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בשבעה ימים.
היחידה החוקרת מייחסת לחשוד עבירות פיצוץ חומר נפץ, שיגור חומר נפיץ שלא כדין, הנחת חומר נפיץ שלא כדין וקשירת קשר לפשע.
מהדיון עלה כי החשוד נעצר לאחר שהוצא נגדו צו מעצר (27 אוגוסט).
הסנגורית של החשוד ביקשה לצמצם את תקופת המעצר. לטענתה, מדובר בהארכת מעצר ראשונה, החשוד כבר נחקר, מסר גרסה והכחיש את המיוחס לו. עוד טענה כי מדובר בצעיר ללא עבירות קודמות.
הסנגורית ביקשה לקצר את מספר ימי המעצר המבוקשים "על מנת לאפשר ביקורת שיפוטית של בית המשפט על התקדמות החקירה".
לאחר שעיין בחומר החקירה ובדו"ח הסודי, השופט אפרים צ'יזיק קבע כי בשלב זה הקשר בין החשוד לעבירות המיוחסות לו "מאוד ראשוני", אך לצד זאת קיימות אינדיקציות הקושרות את החשוד למעשה המיוחס לו.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
השופט הדגיש כי החקירה נמצאת בתחילתה והעבירות "ברף הגבוה של המסוכנות" – דבר שכשלעצמו מקים עילת מעצר.
השופט הוסיף עם זאת, כי אין הצדקה להאריך את המעצר למשך מלוא התקופה המבוקשת והאריך את מעצרו של החשוד עד היום (30 אוגוסט).
פרטים בהמשך









