שוטר סיור מבאר שבע חשוד באונס שלוש צעירות

שתף כתבה עם חברים

מתלוננת אחת קראה למשטרה וביקשה להתלונן נגד בן הזוג. לדבריה, השוטר אנס אותה בביתה. מתלוננת שניה אותרה לאחר שהוכרזה כנעדרת, והשוטר יזם איתה יחסים. השוטר טוען שמכיר את שתיהן עוד לפני השירות. מתלוננת שלישית היא בעלת מוגבלות. מח"ש: "חשד לעבריין מין במשטרה"

החשוד, אביה סטמאקר (פייסבוק)

הותר לפרסום: אביה סטמאקר, שוטר סיור צעיר בתחנת באר שבע בסוף שנות ה-20 לחייו, נעצר בחשד לשלושה מקרי אונס של שלוש צעירות, בארועים שונים במהלך עבודתו.

השוטר נעצר לראשונה ב-20 ביולי, בחשד שאנס צעירה בעלת מוגבלות בביתה – כאשר היה במהלך משמרת סיור במשטרה. בית המשפט קיבל לפני חודש את בקשת סנגורו של השוטר, אסר על פרסום שמו, ושחרר אותו בתנאים מגבילים לאחר כמה ימי מעצר.

עברו שלושה שבועות, והשוטר נעצר שנית (13 אוגוסט) לאחר שהחשדות נגדו התעבו, וכעת נאספו תלונות ועדויות על שני מקרי אונס נוספים, על פי החשד,
שביצע בשתי צעירות נוספות. החקירה מתנהלת בצוות דרום של המחלקה לחקירות שוטרים. השוטר הובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בבאר שבע (14 אוגוסט). כעת מתגלים פרטים נוספים על הפרשה. שתי המתלוננות הנוספות הגיעו למח"ש בשבועיים האחרונים.

השוטר סטמאקר (במקור מדימונה) טוען שהכיר את שתיהן עוד לפני שירותו במשטרה, "בחיים האזרחיים" – אבל הוא נפגש איתן שוב כשוטר במסגרת תפקיד, באירועים בהם טיפל.
מתלוננת אחת הכיר כשהיה חייל. בחודש מאי האחרון, שוב נפגשו דרכיהם כשהיא קראה למשטרה עקב תלונת אלימות נגד בן זוגה. בעקבות הקריאה, שני שוטרי סיור באו לביתה, וגבו ממנה תלונה. אחד השוטרים היה סטמאקר. לטענתה, באותו זמן, במהלך "טיפול באירוע" הוא ניצל את הכרותם ואנס אותה.

הסנגורית של השוטר, עו"ד אור בן שאנן, שאלה בדיון בבית המשפט, היכן היה השוטר השני, הרי לאירוע נשלחים שני שוטרי סיור, והם גם מצוידים במצלמות גוף. האם המצלמות נבדקו? לדברי מח"ש, עדיין לא הושלמו פעולות החקירה. במקרה זה התלונה הוגשה שלושה חודשים אחרי האירוע.

ויש שתי מתלוננות נוספות, כאמור. גם את השנייה, לטענת השוטר, הוא מכיר מילדות, וגם איתה חודש הקשר והצטלבו דרכיהם במסגרת עבודתו המשטרתית.
באחד הימים הוכרזה המתלוננת כנעדרת מביתה. סיור משטרתי איתר אותה. השוטר סטמאקר היה באותו סיור. אחר כך, לפי החשד הוא התכתב איתה, ניצל את האירוע לחידוש הקשר, והוא גם מודה ששכבו – לטענתו מחוץ לתפקיד ולשעות העבודה, ובהסכמה. אחר כך המתלוננת גילתה שהוא נשוי.
נראה כי חוקרי מח"ש פנו אל המתלוננת הזו, לאחר שראו את ההודעות בטלפון שלו, אחרי שנעצר בפעם הראשונה, לפני חודש.

כאמור, בחודש יולי סטמאקר כבר נעצר למספר ימים, ואחר כך שוחרר למעצר בית. התלונה הראשונה הגיעה מצעירה עם מוגבלות נפשית. לפי החשד, סטמאקר ניצל את מצבה ותקף גם אותה.
מהאירוע עולה כי המתלוננת הזו מסרה עדות במשטרה, בעניין אחר. אחר כך הקצין שלח את השוטר סטמאקר ללוות את המתלוננת הביתה, עקב המוגבלות שלה, ובדרך או כשהוריד אותה בביתה הוא אנס אותה לפי החשד.

נציג מח"ש אמר במהלך הדיון במעצרו המחודש, היום, כי מדובר בשלוש תלונות עם קווים דומים, כאשר בכל המקרים יש לפי החשד גם זיקה לעבודתו וניצול התפקיד. "מדובר לכאורה בשוטר עבריין מין, ואנו מבקשים את הארכת מעצרו בשבעה ימים", אמר חוקר מח"ש.

עו"ד אור בן שאנן ציינה את גרסת החשוד, לפיה הוא הכיר שתי מתלוננות עוד לפני גיוסו למשטרה, במסגרת קשר חברתי, וביקשה לזרז את החקירה.
שופטת בית משפט השלום בבאר שבע, אורית ליפשיץ, האריכה את מעצרו של השוטר עד יום חמישי (17 אוגוסט) וביטלה את צו איסור הפרסום על פרטי זהותו.
מהמשטרה נמסר: "מיד עם היוודע החשדות ובחינת חומרי החקירה בעניינו, זה הוצא לחופשה כפויה ללא דיחוי. עם קבלת מלוא חומר החקירה ממח"ש, ישקלו נקיטת אמצעים מנהליים נגדו כמקובל".

עורכי הדין אורית חיון ודין כוכבי ממשרדה המייצגים את אחת המתלוננות, מסרו בתגובה: "מדובר באחת הפרשות החמורות ביותר שידעה משטרת ישראל . עבירות קשות ומכוערות שקשה להאמין שבוצעו במדינת ישראל. עבריין מין לכאורה אשר ניצל את תפקידו ומעמדו כשוטר, באופן סידרתי לאנוס נשים במצוקה אשר התקשרו למשטרה להזמין ניידת. אין ספק כי עם פרסום שמו ותמונתו יגיעו מתלוננות נוספות להתלונן. אנחנו נלחם למענן, ונוודה שהעבריין המסוכן שלובש מדים יינמק בכלא ויקבל עונש הרתעתי.
"עוד נדרוש לברר את רשלנות המשטרה, כיצד פעם אחר פעם אפשרה לאנס מסוכן לעבוד בשורותיה, כאשר הפר נהלים, על מנת לבצע את זממו באופן סידרתי, כשוטר סיור, כאשר היה אמור להגיע למקום עם מצלמת גוף ולא להיוותר לבד מול אישה במצוקה. יש לקוות כי מח"ש תפעל ביסודיות לחשיפת מלוא האמת בפרשה מזעזעת זו, לאחר שהחשוד הותיר צלקות בגופן ובנפשן של נפגעות העבירה אשר לעולם לא יימחו".

הסנגורית של החשוד, עו"ד אור בן שאנן מסרה בתגובה: "אני סבורה שכפי שהחשד הקודם התברר כלא כלום גם המקרים הללו יתבררו כלא כלום. הלקוח שלי מכחיש את המיוחס לו, מדובר במלח הארץ, חייל קרבי מצטיין ושוטר שמיועד לקצונה, שאף בזמן האחרון קיבל אות הצטיינות. מדובר בתלונת שווא שמטרתם להכתים את שמו של מרשי מסיבות כאלו ואחרות שיעלו עם הזמן".

עדכון – הארכת מעצר שניה 17.8
נערכו עימותים מול המתלוננות. בשלב זה לא נחשף האם למח"ש יש ראיות פורנזיות אך נלקחו מהשוטר דגימות דנ"א. לפי הנטען, גרסת השוטר מתפתחת: כל פעם גרסה אחרת.
המתלוננת השניה מאשרת כי יש להם הכרות קודמת עוד לפני שנפגשו בקשר לעניין משטרתי. לאחר שפגש אותה שוב במסגרת תפקידו במשטרה, היא מאשרת שהיה מגע ראשוני בהסכמתה מחוץ לעבודה, נשיקות וחיבוקים, אך לדבריה סאטמקר המשיך ואנס אותה.
השופטת דורית בונדה: "קיים חשד סביר כי המשיב עבר את העבירות המיוחסות לו". מעצרו הוארך עד יום שני 21.8.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *