
רשמת העמותות הגישה בקשה לצו פירוק נגד עמותת "צ'אנס לטיפת אושר" (26 יולי).
חקירת רשות התאגידים העלתה כי העמותה שהוקמה לתמיכה ב"חולי סרטן", שימשה להפקת רווח כלכלי אישי לבעל השליטה, בלבד.
עוד נמצא כי מייסד העמותה פעל להסתיר את זהותו ורשם אנשי קש כמייסדים, הכל כדי להרחיק את עצמו מהמעשים הפליליים לכאורה.
העמותה הוקמה בשנת 2023 ומטרותיה המוצהרות כללו תמיכה נפשית וסיוע כספי לחולים בסרטן ובמחלות אחרות, לבעלי מוגבלויות, לנזקקים ולנפגעי טרור.
בחודש מאי 2025 התקבל דיווח במשרדי רשות התאגידים, כי מאחורי הקמת העמותה עומד אדם בשם גרמן זוירמן אשר אין עליו כל דיווח כגורם רשמי בעמותה, אבל הוא פעל להחתים אחרים כמייסדי העמותה, חלקם תמורת תשלום.
בחודש ספטמבר 2025 נגבתה עדות מהגורם המדווח, ובה נמסר כי לצורך הפקת רווח כלכלי אישי הציב גרמן קופות צדקה ברחבי תל אביב, הנושאות את הכיתוב "מצילים את החיים של ילדים חולי סרטן".
עוד נמסר על ידי המדווח, כי גרמן שילם לחלק מה"מייסדים" הרשומים תמורת חתימתם על מסמכי הקמת העמותה.
מחלקת חקירות ברשות התאגידים שבמשרד המשפטים הזמינה לחקירה את אחת "המייסדות הרשומות" של העמותה – אז התברר כי מדובר בצעירה בת 18 שעבדה בדוכן בקניון דיזינגוף סנטר.
לפי מחלקת החקירות, אותו גרמן זוירמן לכאורה פנה אליה כאשר היתה בת 18, הסביר לה שהוא מעוניין להקים עמותה לילדים חולי סרטן, ולצורך כך יש צורך באנשים נוספים. הצעירה נענתה לבקשתו וחתמה על מסמכי הקמת העמותה תמורת 500 שקל, ולאחר שהובהר לה שלא תידרש כל מעורבות או פעילות שלה בעמותה.
לדבריה, לאחר כחודשיים שוב יצר איתה גרמן קשר ושילם לה סכום נוסף של 500 שקל.
גם "מייסד רשום נוסף" העיד כי רישומו ברשם העמותות נעשה לבקשת גרמן, שאותו הכיר בעקבות קשר אישי, וגם הוא מסר כי הוא נרשם פורמלית בלבד כמייסד, ללא שהיה מעורב בפועל בעמותה.
עוד עולה כי גם הכתובת הרשומה של העמותה היא פיקטיבית. מכתב התראה שנשלח לעמותה חזר בציון "לא ידוע". מאז הקמתה, לא הגישה העמותה דיווחים כנדרש בחוק ולא התקבל גם כל מענה לפניות של רשמת העמותות.
גם נסיונות ליצירת קשר טלפוני עם גרמן לא צלחו, מבדיקה שנערכה עלה כי הוא עזב את ישראל באפריל 2025.
בדו"ח מטעם רשמת העמותות וראש רשות התאגידים עו"ד שולי אבני שוהם, שהוגש לבית משפט, נכתב כי "מר גרמן הוא שהיה אחראי על הנחת קופות צדקה ברחבי תל אביב, בין היתר בדיזינגוף סנטר ובסופרמרקטים שונים.
"מחומר הראיות עולה כי מר גרמן הוא שיזם את הקמת העמותה על ידי החתמת מייסדים אחרים על מסמכי ההקמה, ללא שהוא חתום על מסמכים אלו. התנהלות זו של החתמת 'מייסדים' מבלי לפרט בפניהם את חובותיהם ואת האחריות המוטלת עליהם כנושאי משרה, מעידה על ניסיון של גרמן ליצור שכבת חיץ מלאכותית המרחיקה את עצמו ממעמד רשמי ומאחריות כלשהי".
בבקשה לפירוק העמותה, טוענת רשות התאגידים כי "העמותה מעולם לא קידמה את מטרותיה הרשומות, אלא הוקמה לצורך קבלת כספים לטובתו ולרווחתו האישית של גרמן… תוך ניסיון להסוות שליטה ולהימנע מאחריות אישית. משמדובר בעמותה אשר אינה מקיימת כל פעילות של סיוע לנזקקים, ושאינה עושה כל שימוש בכספי תורמים לקידום מטרותיה, הרי שמדובר בהטעיית התורמים ובהצגת מצג שווא, בפרט באמצעות קופות הצדקה שעליהן כיתוב בדבר סיוע לילדים חולי סרטן".
עוד נטען כי "העמותה הוקמה תוך דיווח ומצג כוזב, כשבפועל המוסדות הרשומים של העמותה הם פיקטיביים לחלוטין. כל זאת, במטרה לעשות שימוש בכספי העמותה, ללא כל מנגנוני בקרה או מוסדות מתפקדים".
טרם הוגש כתב תגובה.
עו"ד שולי אבני שוהם, רשמת העמותות וראש רשות התאגידים: "רשות התאגידים פועלת בנחישות כדי להבטיח שלא יעשה שימוש לרעה בעמותות, וכי כספי הציבור והתרומות המופקדים בידי עמותות ינוהלו בהתאם לחוק, בשקיפות ותוך שמירה על כללי המינהל התקין. הבקשה שהוגשה לבית המשפט משקפת את מחויבותנו לשמירה על כספי תורמים ועל אמון הציבור במגזר העמותות ולהבטחת פעילות תקינה של גופים הפועלים לתועלת הציבור".









