
כתב אישום הוגש לבית משפט השלום בבאר שבע נגד ואליד דבסאן, בן 25 מרהט, בגין החזקת סם מסוכן.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות פרקליטות מחוז דרום, דבסאן החזיק ברכב טויוטה קורולה שבבעלותו כמות גדולה של קנאביס, ללא היתר או רישיון. הנאשם נמצא במעצר מאז 19 באפריל 2026.
לפי האישום, במושב האחורי ובתא המטען של הרכב נמצאו שתי שקיות שחורות וארבעה קרטונים ובהם קנאביס, במשקל כולל של 45.16 קילוגרמים. בפרקליטות מייחסים לדבסאן עבירה של החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית, בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים.
בבקשת המעצר טענה המדינה, כי בידיה שורה של ראיות לכאורה הקושרות את הנאשם לסמים שנתפסו ובראשן, העובדה שהוא בעליו של הרכב שבו אותרו עשרות הקילוגרמים של הקנאביס. בין חומרי החקירה נמצאים תמונות וסרטונים המתעדים את מעצרו וכן דוחות פעולה של השוטרים שתיארו את תפיסת הסמים במושב האחורי ובתא המטען ואת ריח הקנאביס החזק שנדף מהרכב בזמן המעצר.
לטענת המדינה, במהלך החיפוש הודה הנאשם בפני שוטר ובפני שוטרים נוספים, כי הסמים שנמצאו ברכב שייכים לו. בהמשך, לאחר שהובא לתחנת המשטרה, שינה את גרסתו והכחיש את הדברים. כאשר עומת עם האמירות שיוחסו לו בזירה, טען כי השיב כך מתוך בהלה.
עוד מסר בחקירתו, כי אנשים נוספים נוהגים או נוסעים ברכב וכי סבר שהארגזים שנמצאו בו הוכנסו על ידי אמו. לתיק צורפה גם חוות דעת של מעבדת סמים, שלפיה החומר שנתפס הוא סם מסוכן האסור על פי פקודת הסמים המסוכנים. המדינה ציינה, כי קיימת שרשרת מוצג תקינה ביחס לסמים שנתפסו.
בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בבאר שבע הוחלט (10 אוגוסט) על שחרורו של דבסאן למעצר בית מלא עד תום ההליכים, לאחר שהצדדים הגיעו להסכמה.
השופט אריה דורני-דורון קבע, שדבסאן ישהה במעצר בית תחת פיקוח של ארבעה ערבים וייאסר עליו לצאת, למעט לחקירה, דיונים או טיפול רפואי דחוף. בנוסף נקבעה הפקדה כספית בסך 20 אלף שקל, התחייבות עצמית של 15 אלף שקל וערבות של 5,000 שקל מכל ערב.
תגובת הסניגור עו"ד מוחמד רחאל (ועו"ד סאם כסאברי ממשרדו): "לא קל לשכנע את הפרקליטות להסכים לשחרור בכמות כזאת של סמים. מברכים על החלטת הפרקליטות המושכלת".











