חשד: תושב לוד איים ברצח על אחותה של אישה שנרצחה בעיר

שתף כתבה עם חברים

לפני מספר חודשים נרצחה באמצע הרחוב רבאב אבו סיאם. כעת נעצר אחיו של בעל המנוחה, בחשד לאיומים על רקע חוסר שביעות רצונו מביטול האפשרות לראות את אחייניו

תושב לוד נעצר בחשד לאיומים כלפי אחותה של הנרצחת רבאב אבו סיאם (30), שנורתה למוות בעיר.
סמוך לשעה תשע, ב-26 ליולי, נורתה אבו סיאם לעיני ילדיה ברחוב בן יהודה. "הפצועה שכבה כשהיא מחוסרת הכרה וסובלת מפציעה חודרת בגופה. ביצענו בדיקות רפואיות אבל היא הייתה ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותה. סיפר אז חובש בכיר רכוב על אופנוע מד"א איתן שנור.

מהחקירה עלה כי על רקע התנהלותה בחייה הפרטיים, אבו סיאם עמדה במרכזו של סכסוך בין גורמים שונים שקשורים אליה ולמשפחתה. בעקבות כך הייתה מאוימת, אך סירבה להיכנס למקלט מוגן. בהקשר זה ציין אז קצין אח"מ מחוז מרכז, נצ"מ רן בטאט, כי האישה הייתה מוכרת בעקבות סכסוך ממושך שהיה לה עם בעלה. בעקבות הסכסוך, קיבלה האישה איומים ותחנת לוד הציעה לה להתפנות למקלט ולעזוב את העיר לוד מספר פעמים. ימים ספורים לפני שנרצחה המנוחה שהתה בדרום הארץ. המשטרה הציעה לה פעם נוספת להתפנות למקלט אך היא סרבה שוב.  כשחזרה לעיר לוד – נורתה למוות.
בעוד חקירת הרצח נמשכת ביחידה הלוחמה בפשיעה של מרחב השפלה, ביממה האחרונה פתחו שוטרי תחנת לוד בחקירה עם קבלת דיווח בדבר חשד לאיומים כלפי אחותה של אבו סיאם המנוחה, בעת שלקחה את ילדי המשפחה למוסד חינוכי בעיר.

במסגרת החקירה נעצר סמיר עליוה (36), אחיו של בעל המנוחה. על פי החשד, פגש החשוד אתמול במתלוננת, בשעות הבוקר, בסמוך לבית הספר אליו הביאה את בנותיה ובנסיבות אלה הוא תקף אותה ואיים עליה. "מדובר באיומים מאוד קשים, יש מסוכנות קשה למתלוננת", טען נציג המשטרה בבית משפט השלום בפ"ת, שם התקיים דיון בהארכת מעצרו.

מליל האירוע (תיעוד מבצעי מד"א)

סנגורו מטעם הסנגוריה הציבורית טען בדיון: "זו מתלוננת שמחזיקה בצורה כזאת או אחרת בילדים של אחיו לאחר רצח. היא מונעת מאחיו לפגוש את הילדים שלו. בגלל שאתמול היה קבוע מפגש לפי הסדרי ראיה, בפעם הראשונה אחרי הרבה חודשים, עם הילדים של אחיו במשרדים של הרווחה, היא כנראה תכננה למנוע את המפגש הזה והמציאה את הסיפור הזה על מנת שלא להביא את הילדים למפגש הזה ולהסדרי הראיה והיא הצליחה.

"ביום יום החשוד לוקח את הילדים שלו בבוקר לבית ספר ולגנים הסמוכים. האישה הזאת לא אמורה להגיע לשם. אין לה מה לעשות שם בשעות הבוקר. החשוד לא יודע אם היא מגיעה או לא מגיעה, גם אם מגיעה, זה לא מעניין אותו. הוא הגיע כמו שעושה כל בוקר, לבוא עם הילדים שלו הקטינים לבית הספר ולגנים".

כך או כך, בתום הדיון, השופט קרן וקסלר, שעיינה בחומרי החקירה ושמעה את טיעוני הצדדים, קבעה קיים חשד סביר הקושר את החשוד למיוחס לו, תוך שציינה: "לכאורה מדובר באיומים חמורים ברצח".
עוד ציינה השופטת: "נתתי דעתי לטענת ב"כ החשוד לפיה המתלוננת היא זו שתקפה את החשוד בשל סכסוך הנוגע להסדרי ראיה של ילדי המנוחה וחזקה על היחידה החוקרת כי תבחן את טענות אליה. ואולם, נוכח החשדות החמורים מצאתי כי לא ניתן בשלב זה להורות על שחרורו של החשוד". לאור כך, מעצרו של החשוד הוארך עד 3 באוקטובר.