
סגן רה״מ ושר המשפטים גדעון סער, החליט על המינוי לאחר שקיבל את המלצת הוועדה לאיתור מנהל רשות האכיפה והגביה. הועדה המליצה פה-אחד על מועמדותו של עו"ד אורי ולרשטיין. שר המשפטים יביא את המינוי לאישור הממשלה.
ולרשטיין, בעל תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל עסקים אותו סיים בהצטיינות, בעל ניסיון מקצועי רב בתחומים המשפטיים והכלכליים. כיום משמש בתפקיד המשנה לממונה על חדלות פירעון ולשיקום כלכלי ולכונסת הרשמית (כנ״ר) במשרד המשפטים. במסגרת התפקיד הוביל את הרפורמה בדיני חדלות פירעון. בנוסף, כיהן בתפקידים נוספים בכנ"ר ובפרקליטות.
רשות האכיפה והגבייה כוללת את מערכת ההוצאה לפועל ואת המרכז לגביית קנסות, שגובה קנסות ודוחות עבור המשטרה, רשויות מקומיות וגופי מדינה.
השר סער: ״אני מצפה מראש הרשות החדש לקדם יחד איתי שינויים ברשות שמציבים במרכז את אזרחי ישראל הנזקקים לשירותיה".