
ילנה גרנברג ז"ל, בת 27, היתה אמורה להגיע בערב 24 באוגוסט 2022 לבית אחותה, נדיה אמינוב. אלא שבדרך עצר ידידהּ ג'ייסון בלייז עודה את רכבו בחניון תחנת הרכבת ברחובות, ושם הסתיימה הידידות שנמשכה כארבע שנים ברצח אכזרי.
במהלך המשפט בבית המשפט המחוזי מרכז הודה עודה במעשה הרצח, אך סנגורו התעקש כי לא התקיימו נסיבות מחמירות. לדבריו, המעשה לא תוכנן אלא התרחש באופן ספונטני לאחר התגרות מצד גרנברג, בעת שהיה במצב נפשי מורכב ומעורער. עודה טען כי חווה "מסך שחור", והתעורר כשהיא מפרפרת בין חיים למוות.
אלא שבהדרגה נחשפה בפני הרכב השופטים תמונה אחרת. עודה ביקש מספר פעמים להפוך את הידידות לקשר רומנטי, אך גרנברג סירבה. בית המשפט קבע כי יומיים לפני הרצח גמלה בלבו ההחלטה להמית אותה ולשרוף את גופתה, ולשם כך רכש סכין מתקפלת מתקבעת ומילא שני בקבוקי פלסטיק, בנפח ליטר וחצי כל אחד, בבנזין.
בערב הרצח, כאשר השניים ישבו ברכב, עודה שלף את הסכין ודקר את גרנברג שוב ושוב בצוואר, בגב ובידיים. היא ניסתה להתנגד ולהגן על עצמה, אך הוא לא חדל עד שהשתתקה וחדלה לזוז. מותה נגרם מאובדן דם רב בעקבות פצעי הדקירה.
לאחר מכן הסיע עודה את גופתה לשטח כורכר באזור כפר גבירול ברחובות, הניח אותה על הקרקע ושפך עליה את הבנזין שהכין מראש. לבסוף חזר בו מהכוונה להציתה, נסע לביתו והשליך בדרך את מכשירי הטלפון הניידים שלו ושל גרנברג. כוחות ההצלה שהגיעו למקום נאלצו לקבוע את מותה.

סגן נשיאת בית משפט המחוזי מרכז בלוד, השופט עמי קובו, והשופטים מיכאל קרשן ומרב גרינברג דחו את טענות ההגנה. הם קבעו כי הצטיידותו המוקדמת של עודה בסכין ובדלק, בחירת הזירה, ריבוי הדקירות והעלמת הראיות מעידים על החלטה שקולה וקרה להמית את גרנברג. לדבריהם, גרסתו היתה "גרסה שקרית ובלתי מהימנה", וגם טענותיו בדבר מצבו הנפשי נדחו. הוא הורשע.
נציגת פרקליטות מחוז מרכז, עו"ד הינד נאבלסי, ביקשה להטיל על עודה מאסר עולם ואת הפיצוי המרבי בחוק, לנוכח האובדן והפגיעה במשפחה.
הסנגור, עו"ד שירן ברגמן, הודיע כי לבקשת עודה הוא לא יטען לעונש בשמו.
הנאשם עודה עצמו לא הביע חרטה או צער.
האם טטיאנה גרנברג סיפרה על בת שאהבה בעלי חיים וטבע, למדה במכללת פרס וקיבלה לאחר מותה תעודת הצטיינות.
האחות נדיה אמינוב תיארה את אובדנה של ילנה ואת מות אביהן כשנתיים לאחר הרצח.
בית המשפט קבע כי עודה פגע ב"ערך עליון ואוניברסלי של קדושת החיים", וגזר עליו מאסר עולם מיום מעצרו, 25 באוגוסט 2022, ופיצוי של 258 אלף שקל ליורשי המנוחה.











