![]() |
| זהבית בסר |
הרכב של שלושה שופטים בבית המשפט העליון קיבל את המלצת שירות המבחן וקיצר את עונש המאסר של פקידת בית משפט שמעלה, כך שתוכל לרצות את מאסרה בעבודות שירות בלבד.
זהבית בסר, עובדת בית משפט לענייני משפחה ברמת גן, הורשעה בגניבת 87 אלף שקלים – כספי אזרחים אשר שילמו אגרות שונות. היא הודתה במאות מקרים של גניבה בידי עובד ציבור והורשעה בכתב אישום מתוקן שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
את העבירות שיוחסו לה ביצעה בסר בין השנים 2004 עד 2009. ב-350 הזדמנויות לפחות היא גנבה כסף מזומן שהופקד בדלפק שלה עבור "אגרות פתיחת תיק". תמורת הכסף היא הנפיקה קבלה שהעתק ממנה נמסר למשלם והעתק אחר הוכנס לתיק הנייר שנמסר לשופט המטפל. אולם, מיד לאחר הנפקת התשלום ומסירת הקבלות היא ביטלה את הרישום במחשב הקופה, כך שלאזרח אשר שילם נותר חוב לאגרת בית משפט בעוד שהכסף שנגנב לא הצביע על חוסר איזון בדו"ח היומי.
מעשיה של בסר נחשפו בשנת 2013, כארבע שנים לאחר שהפסיקה מיוזמתה את הגניבות. היא נתפסה לאחר שאנשים קיבלו חיובי אגרה בפעם השנייה לאחר שכבר שילמו אותם.
כתב האישום הוגש בנובמבר 2015. כבר בתחילת ההליך המשפטי הביעה בסר חרטה על מעשיה. המדינה ביקשה להטיל עליה 3-5 שנות מאסר. היא נידונה ל-14 חודשי מאסר בלבד, למרות שביקשה מהשופט דוד רוזן: "רק לא מאסר בפועל".
![]() |
||
| עו"ד מור עטיה |
בערעור שהגישו הסנגורים, עו"ד מור עטיה ועו"ד יוליה אזולאי, היא ביקשה להפחית בעונשה כך שתוכל לבצע את העונש בעבודות שירות. שירות המבחן שערך תסקיר משלים לגביה של בסר, המליץ להפחית בעונשה כדי שבית המשפט יוכל להמיר את העונש והיא לא תצטרך להיאסר.
בבית המשפט העליון ציינו השופטים את עברה הנקי של בסר, מצבה מאז חשיפת הפרשה והזמן שחלף מאז, כמו גם העובדה שהפסיקה ביוזמתה את העבירות. הם העמידו את עונשה על שישה חודשי מאסר, וקבעו כי תרצה את מאסרה בעבודות שירות. כמו כן היא תהיה נתונה לצו פיקוח של שירות המבחן למשך שנה.
עדכון (5.12)
הרכב של שלושה דיינים בבית הדין למשמעת של עובדי המדינה קבע כי בסר תיפסל מעבודה בשירות המדינה לשלוש שנים בלבד. הדיינים ציינו בהחלטתם כי "בהתחשב בנסיבותיה האישיות המיוחדות של הנאשמת, החליט בית הדין לפסול את הנאשמת לתקופה קצרה יותר משירות המדינה".
הדיינים הטילו עליה גם נזיפה חמורה, פיטורים לאלתר מהנהלת בתי המשפט ופסילה לצמיתות מעבודה בשירות בתי המשפט.











