
מפכ"ל המשטרה רנ"צ דני לוי דחה את בקשתה של ניצב אלונה שושן, ראש אגף משאבי אנוש לחזור לתפקידה, שממנו הורחקה בפועל תחת הגדרת "חופשה".
ניצב אלונה שושן חשודה בעבירות של הטרדת עד והעלמת ראיות, לאחר שהקליטה את ראש חטיבת הדוברות של המשטרה תנ"צ ליאור אבודרהם, שמשמש כעד בתיק של מח"ש נגד נציב שב"ס קובי יעקבי החשוד בשיבוש הליכי החקירה של נצ"מ אבישי מועלם.
ניצב שושן שנחקרה בחודש שעבר על ידי צוות של רשות התחרות – נשלחה למעצר בית של כמה ימים, לאחר מכן סיכמה עם המפכ"ל דני לוי שתצא לחופשה של חודש, אך בימים האחרונים ביקשה לשוב לתפקידה כראש אגף משאבי אנוש.
שושן טענה, כי הקליטה את תנ"צ אבודרהם משום שהוא הטריד אותה, ללא קשר לחקירת קובי יעקבי כביכול – למרות שליעקבי הגיע תוכן ההקלטות והוא חשף את הפרשה.
בערוץ I24 פורסם כי המפכ"ל לוי דחה את בקשת שושן לחזור לתפקיד ובכך להסיר את הפרשה מסדר היום. המפכ"ל הודיע לקצינה כי חופשתה מוארכת, עד לסיום החקירה של רשות התחרות.
ל"פוסטה" נודע כי פרקליטיה של ניצב שושן, עורכי הדין קובי אביטבול ושני אילוז דרשו מהמפכ"ל שידיר עצמו מההחלטות בענייני ניצב אלונה שושן ולא יקבל עוד החלטות לגביה. לדבריהם, יש למפכ"ל ניגוד עניינים כי תנ"צ אבודרהם שימש כיועצו הקרוב, כעוזר אישי וכראש חטיבת הדוברות של המשטרה.
עורכי הדין של שושן ביקשו שהמפכ"ל יאציל את סמכות ההחלטות בעניינה לקצין אחר. המכתב נשלח גם ליועמ"ש המשטרה עירן נהון.
כך או כך, לא סביר ששושן תחזור לאגף משאבי אנוש המופקד גם על מחלקת המשמעת במשטרה.
בשלב זה גם תנ"צ אבודרהם ממשיך בחופשתו על פי סיכום עם המפכ"ל. אבודרהם, כזכור, נחקר בחשד להטרדה מינית בעקבות התלונה של ניצב אלונה שושן והחקירה כנראה נמצאת בישורת האחרונה, לקראת סיכום התיק והעברת מסקנות החוקרים לפרקליטות.
בעניין אבודרהם נראה כי למפכ"ל ולקצין יש דוקא סיכום חיובי. פורסם, כי אבודרהם לא צפוי לשוב לחטיבת הדוברות אך רנ"צ לוי מייעד לו תפקיד בכיר אחר בגמר החקירה וודאי ככל והתיק בעניינו ייסגר.
בשלב זה, גם אבודרהם עדיין שוהה בחופשה מוסכמת ומתנהל מו"מ על חזרתו של העיתונאי אלי לוי לתפקיד ראש חטיבת הדוברות לאחר שהיה באותו תפקיד עד לפני שנתיים, תחת המפכ"ל הקודם קובי שבתאי.











