
מנהלת מחלקת גסטרו בבית החולים וולפסון, פרופ' אריה לוין (64), מומחה בעל שם לטיפול בבעיות תזונה ובעיות של מערכת העיכול, לרבות בילדים, נעצר בפעם השנייה בתוך חודשיים.
במעצר הקודם שנמשך 19 ימים, הוא נחקר על תלונות של 12 מטופלות על בדיקה פולשנית שביצע בהן לכאורה לפני שנים רבות, תוך מעשים מגונים או עבירות אינוס שיוחסו לו. הפרקליטות כבר קבעה מועד לעריכת שימוע ליום רביעי השבוע, ולקראת השימוע הודיעה לסנגור עו"ד ליאור אפשטיין, כי שמונה מהתלונות כבר נגנזו, וארבע תלונות נשארו בכתב החשדות.
רגע לפני מועד השימוע, הוגשה למשטרת מרחב איילון תלונה חדשה של קטינה בת 16, אשר בשונה מהתלונות שנחקרו עד כה, היא חדשה ממש: מדובר בארוע שהיה לכאורה לפני חצי שנה, בעוד כל התלונות הקודמות עסקו בארועים ישנים יותר, שהאחרון בהם היה לפני ארבע שנים, אז גם נערך בירור פנימי בבית החולים.
לפי התלונה החדשה, בת 16 המטופלת במחלקת גסטרו ילדים ב"וולפסון" הגיעה בחודש מרס האחרון לביקור אצל הרופא המטפל שלה. לדבריה, במהלך הביקור בדק אותה גם מנהל המחלקה, פרופ' לוין, אשר ביקש ממנה להתפשט באופן מלא, ביצע בה בדיקה רקטלית פולשנית והחדיר אצבעות לאיבר מינה.
לטענת המשטרה, האבחון של מנהל המחלקה היה כ"ניצול הזדמנות" בזמן שהקטינה המתינה לרופא המטפל שלה, מבלי שזה קיבל דיווח על הבדיקה.
פרופ' לוין חשוד באינוס, וכן במעשה סדום בקטינה מעל גיל 16. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשבעה ימים. כן צויין כי כתב החשדות שהוכן לשימוע כולל שתי עבירות נוספות של אינוס, אחת של קטינה מתחת לגיל 16, ומעשה מגונה.
עו"ד אפשטיין המייצג עם עו"ד מאור זמיר ממשרדו, אמר כי מנהל המחלקה הסביר שהיה צורך לבחון סימפטומים עליהם התלוננה הקטינה, והבדיקה היתה נדרשת לבחון דימומים.
בדיון בבית משפט השלום בתל אביב, דחתה השופטת כריסטינה חילו-אסעד את בקשת המשטרה להמשך מעצרו של הרופא הבכיר. "החשוד מסר גרסה מפורטת, הכחיש ביצוע האינוס. לא הכחיש באופן גורף את האפשרות כי ביצע את הבדיקה מושא מעשה הסדום, טען בהרחבה באשר לעניין הרפואי ולצרכים הרפואיים".
השופטת הדגישה: "לא ניתן להתייחס לתיק זה כתיק ראשוני שעניינו הארכת מעצר ראשונה. מאחר ומדובר בתיק שהחשוד היה עצור בגין תלונות דומות תקופה ממושכת, ושוהה בימים אלה כמעט ללא תנאים מגבילים, למעט איסור עיסוק. לא ניתן גם להתעלם מהעובדה כי החשוד מוסר בחקירותיו הסברים מסוימים, אשר על פניו ככל הנראה חלקם אף התקבלו מאחר ואלה אינם מיוחסים לו בכתב החשדות… נכון לעת הזו קיים חשד סביר… אך אין מקום שהמשך חקירת התלונה החדשה ייעשה כאשר החשוד שוהה מאחורי סורג ובריח".
על החלטה זו הגישה המשטרה ערר, שהתקבל בבית המשפט המחוזי (28 דצמבר). השופטת מעין בן ארי כתבה כי "העובדה שאין אינדיקציה לשיבוש בתיקי החקירה הקודמים, אמנם חשובה, אך אין לה משקל מכריע". מעצרו של פרופ' לוין הוארך עד 30 בדצמבר.









