עוקץ באתר היכרויות: מאות אלפי שקלים הוצאו במרמה משישה גברים

שתף כתבה עם חברים

צעיר תושב חיפה נעצר בחשד כי ביחד עם בת זוגו ששימשה כפתיון ל"היכרויות", הוציא כספים מגברים והתחזה לצידה כפקיד בנק

חוקרי ההונאה במחוז חוף עצרו את מתן אזרן (32) תושב חיפה, בחשד כי ביחד עם בת זוגו עקץ מאות אלפי שקלים מגברים שיצרו איתה קשר באתר היכרויות. בת הזוג שהיתה שותפה לכאורה למעשה, נמצאת בחודשים האחרונים בחו"ל ולא נעצרה.
לפי החשד, לאחר שנוצר קשר ראשוני באפליקציית היכרויות, הצעירה ובן זוגה לכאורה מתן אזרן מאחור – ביקשה כסף מהגברים שהיו מעוניינים בה, בתואנות שונות. שישה גברים מסרו בעניין זה תלונות למשטרה.

לפי החשד הצעירה ביקשה הלוואות, והגברים העבירו לה כספים באפליקציית ביט. כאן נכנס לתמונה לכאורה החשוד, מתן אזרן, השותף להונאה, שלטענת המשטרה התחזה כפקיד בנק והעביר לגברים המרומים "אסמכתאות" מזויפות כדי לשכנע אותם להעביר לחברתו סכומים גדולים יותר ויותר, כך על פי החשד.
לדברי המשטרה, השניים ביקשו מהגברים כסף בשיטות שונות, גם באמצעות קודים למשיכה בכספומטים, והבטיחו שהכספים יוחזרו להם, ולאחר שאזרן כ"פקיד הבנק" המתחזה לפי החשד העביר להם בטלגרם צילומי העברות בנקאיות לחשבונם, והוברר שמדובר לכאורה במסמכים מזויפים.

"מדובר בשיטת מרמה ייחודית ומתוחכמת, בה פעל החשוד בצוותא עם החשודה שהיתה בת זוגו", אמר נציג המשטרה בדיון בהארכת מעצרו של אזרן בבית משפט השלום בעכו (16 דצמבר). "חלק מהקורבנות ראו בקשר בינם לבין החשודה קשר זוגי, והחשוד בחלק מהמקרים התחזה לבעל תפקיד בבנק על מנת לרכוש את אמונם יחד עם שותפתו בכל הקשור להעברות כספים ב'ביטים' ובאמצעות משיכות בכספומטים, תוך הבטחה להשיב להם את הכסף במיידית".

נציג המשטרה הודה כי חלק מהתלונות הוגשו לפני זמן רב, באוגוסט 2020, באותה תקופה גם התפרסמה כתבה בתקשורת אודות העוקץ, והחשודה כבר ממרס 2021 אינה בארץ.
עו"ד ספיה קנדלאת המייצגת את אזרן מטעם הסניגוריה הציבורית, שאלה מה עשתה המשטרה במשך שנה, כאשר מדובר באירועים שעבר זמן רב מהתרחשותם. ביחידת ההונאה טוענים כי נעשו נסיונות לאתר את אזרן ולהביאו לחקירה, אך הוא התחמק מהמשטרה. הסנגורית ביקשה צו איסור פרסום על שמו של החשוד וציינה: "ניתנת לו חזקת החפות, הוא מכחיש את המיוחס לו".

שופט בית משפט השלום בעכו, ראמי נאסר ציין כי לצעיר הרשעות קודמות, דחה הבקשה לאיסור פרסום והוסיף כי "החקירה טרם הסתיימה, ויש לאפשר מיצויה בלא הפרעה". מעצרו הוארך עד 19 בדצמבר.

 

השארת תגובה

4 תגובות על “עוקץ באתר היכרויות: מאות אלפי שקלים הוצאו במרמה משישה גברים”

  1. פשוט אין לכם לב ככה להרוס לאדם את החיים
    אך ורק כי יש חשדות ..החשוד שוחרר לביתו ללא תנאים
    ותיק זה לא יגיד לכתב אישום
    אמליץ לו ביום לתבוע אותכם

    • אל תמהר להגן על האדם הזה כלכך מהר!! לצערי הרב אני בעצמי נפלתי בפח שלו
      אותי הוא פיתה בעצמו, טען שהוא מעוניין בי ויצאנו לדייטים ואני גבר… (הומו)

      האדם הזה רושש אותי! למעלה מ60 אלף שקלים שהוא לקח ממני!

    • להרוס לבן אדם את החיים? אך ורק כי יש חשדות??? הוא הרס לי את החיים, זה הרבה מעבר לחשדות, הוא עקץ ממני המון כסף והרס לי את החיים!