צפו בסרטון: תקיפת המאבטחים בבית החולים איכילוב

שתף כתבה עם חברים

אב ובתו נעצרו בחשד למעורבות בתקיפת המאבטחים לפנות בוקר. לפי החשד, חמישה חשודים היכו את המאבטחים אשר מנעו מהם להיכנס לתוך בית החולים. מנהל בית החולים החליט להציב שוטר 24 שעות ביממה

tkifa ichilov
החשודים תוקפים מאבטחים. לחצו כאן לסרטון המלא

המשטרה עצרה הבוקר את תושב יפו (49) ואת בתו (19), בחשד למעורבות בתקיפת מאבטחים בבית החולים איכילוב.

במהלך הלילה התקבלה קריאה על תקיפת מאבטחים בבית החולים. על פי החשד, מטופלת שהיתה באחת המחלקות בליווי אביה, הלינה על הטיפול הלקוי שלטענתה קיבלה. המשטרה מסרה, כי אל המקום הגיעו בהמשך חמישה חשודים נוספים, וכאשר אלה הגיעו לכניסה לבית החולים, מאבטחי המקום מנעו מהם להיכנס פנימה. בעקבות הדברים החלו החשודים להכות את המאבטחים, ומיד לאחר מכן נמלטו מהמקום.

מהמשטרה נמסר, כי "בעקבות חקירה מהירה שנפתחה, האב ובתו נעצרו בחשד למעורבות בתקיפת המאבטחים".

קודם להודעת המשטרה על מעצרם של האב ובתו, בית החולים איכילוב פרסם הודעה לתקשורת על האירוע האלים, שתועד במצלמות האבטחה של בית החולים, והוסיף כי בעקבות המקרה תתקיים עצרת מחאה בת מספר דקות ברחבת חדר המיון.

בית החולים העביר לתקשורת את צילומי האבטחה, וביקש את עזרת הציבור: "צפו בתמונות של העבריינים. מי שמזהה: נא דווחו למשטרה".

לפי בית החולים, האירוע החמור החל בשעה שלוש לפנות בוקר. בהודעת איכילוב נמסר, כי מדובר במטופלת מוכרת לצוות בית החולים, שבעבר היא ומשפחתה כבר איימו על רופאים, אחיות והנהלת בית החולים, והורחקו מבית החולים על ידי צוות האבטחה. כמו כן נמסר, כי המטופלת "ניסתה לגנוב לאחות בחדר המיון טלפון מידה. מאבטח מיד נזעק לעזרת האחות והפריד בינה לבין המטופלת. שלושים דקות לאחר מה שהיה נדמה כתום האירוע, ככל הנראה בעקבות הקריאה של המטופלת, עצר בכניסה למיון רכב מסוג סקודה וממנו זינקו חמישה גברים, אחד מהם ככל הנראה חמוש באקדח, והחלו להכות נמרצות את אנשי האבטחה. בסיום הם יצאו בחזרה לרכב שהמשיך לעמוד ללא אישור ברחבת אמבולנסים, המשיכו במעשה האלימות וברחו מזירה".

בצילומי האבטחה נראים החשודים מכים את המאבטחים בכניסה לחדר המיון, סמוך לרכב, ומיד לאחר מכן נכנסים לרכב ונמלטים מהמקום. שלושה מהמאבטחים שהוכו טופלו במצב קל עד בינוני בחדר הטראומה, כשהם סובלים משיניים שבורות, חבלות בפנים ובגוף, ושברים וסדקים בעצמות.

"הצוות הרפואי והסיעודי נותר המום, מפוחד ומבוהל בעקבות מעשה האלימות", נמסר מאיכילוב, "בית החולים מסר את המידע למשטרת ישראל שמנהלת בשעות האחרונות מצוד אחר העבריינים. שניים מהם כבר נעצרו על ידי המשטרה ובדקות אלו מתנהל מצוד אחר שלושת הפושעים האחרים. אם אתם מזהים מי האנשים שבצילומים או את הרכב אנא דווחו למשטרה על מנת שתוכל להעמיד אותם לדין".

פרופ׳ רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי: "מדובר באירוע חמור מאוד עם דפוס פעולה מהעולם העברייני שמשקף את אוזלת היד של המערכת נגד פושעים שפועלים באלימות נגד אנשי צוות רפואי, כשהמאבטחים הגנו בגופם על הצוות הרפואי. על פי החלטתי מהיום, יוצב שוטר 24/7 בחדר המיון ואני מצפה שכך יהיה בכל בתי החולים. אני קורא לשר לביטחון פנים להגדיל את מעורבותו בנושא, למפכ"ל המשטרה לנקוט בצעדים ברמה הלאומית ולמשטרת תל אביב לא להרפות עד מעצרם והבאתם לדין של הפושעים, ובעיקר מצפה שמערכת המשפט תדע לגזור עליהם עונש חמור שיביא סופסוף הרתעה נגד כל מי שיפנה נגד רופאים, אחיות ועובדי מערכת הבריאות".