פרשה 512: יאחב"ל עוצרת פעילים של ארגון אברג'ל

שתף כתבה עם חברים

 

 ekdah glok200
 האקדח נתפס בתוך ארון (אילוסטרציה)

ביאחב"ל לא ממתינים להפתעות מצד פעילי ותומכי ארגוני הפשיעה ברחבי הארץ אשר מעורבים בפרשה 512.

לצד שורה של צעדי מיגון ואבטחה בקרב גורמים אסטרטגיים ברשויות האכיפה השונות, כוחות מיוחדים של יאחב"ל גם חותרים למגע ומבצעים שורה של פעולות בקרב הפריפריות של ארגוני הפשיעה המעורבים בפרשה 512, עם דגש על ארגון אברג'ל ושירזי.

בימים האחרונים הוצאו צווי מעצר לכמה דמויות בשני הארגונים הללו, שחלקם ירדו למחתרת עקב ביקורים של בלשי משטרה בבתיהם. במסגרת החיפושים אחריהם פושטים כוחות משטרה על מוקדי פשיעה על בסיס של מידע מודיעיני, ובמהלך הפשיטות הללו נתפסו היום אמצעי לחימה בסיבה של גורמים המזוהים עם ארגון אברג'ל.

 

מדוברות אגף החקירות והמודיעין להב 433 יאחב״ל נמסר כי "בפעילות יזומה של היחידה הבוקר נעצרו שני חשודים המזוהים עם פעילות ארגון פשיעה, בחשד להחזקת אמל״ח ורכוש גנוב. בחיפוש שערכו שוטרי היחידה בדירה ומבנה בעיר בת-ים, לאחר שעלה חשד להחזקת אמל״ח על ידי גורמים המזוהים עם פעילות ארגון פשיעה, נתפסו פריט אמל״ח (כלי נשק אחד),  עשרות אלפי שקלים במזומן, המחאות וציוד החשוד כגנוב. במסגרת הפעילות, עצרה היחידה שני חשודים אשר שהו בדירה המזוהים עם פעילות ארגון פשיעה ואלה נחקרו ונכלאו בתום חקירתם". 

 od sananes tamir6
 עו"ד תמיר סננס

עדכון (1.7.15)

השופט מנחם מזרחי מבית משפט השלום בראשל"צ נענה חלקית לבקשת המשטרה והאריך עד 5 ביולי את מעצרם של איתי סנקר (28) מערד ואדוארד  איזרייב (27) מאשקלון החשודים באחזקת אמל"ח, הלבנת הון ואחזקת נכסים שהושגו בפשע. בדיון התברר כי הכסף ושיקים נתפסו בתוך הדירה והאקדח נתפס בארון הסמוך לדלת הכניסה מחוץ לדירה.  סנגוריהם של השניים, עו"ד תמיר סננס, הכחיש את המיוחס למרשיו.