|
| מירי גרוס (צילום: יואב איתיאל) |
ועדת המכרז לתפקיד מזכיר בית המשפט המחוזי בחיפה בחרה (4.9) לתפקיד המזכיר הראשי את מירי גרוס, תושבת חיפה ולשעבר מזכירת המועצה המקומית בנימינה-גבעת עדה. גרוס (43), ילידת חדרה, היא אם לארבעה. זו הפעם הראשונה שבתפקיד תכהן אישה. גרוס היתה גם האישה הראשונה אי פעם שכיהנה כמזכירת המועצה בבנימינה.
לגרוס תואר שני במנהל עסקים (MBA) מאוניברסיטת חיפה ותואר ראשון מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בתפקיד קודם לכהונתה המוניציפלית שימשה כמנהלת השיווק של בית החולים אסותא בחיפה. בצה"ל שירתה בחטיבת גולני.
המאמצים לאייש את משרת המזכיר הראשי של בית המשפט המחוזי המחוזי בחיפה נמשכו שנתיים וחצי. כהונתו של ישראל חן, המזכיר הראשי הקודם, הסתיימה כבר לפני כשנה. חן ממשיך לכהן כמנהל מחוז חיפה, אבל מאז ספטמבר אשתקד, את תפקידו כמזכיר ממלא "באופן זמני" סגן המזכיר, שמעון דדון.
ביולי 2013 החל השופט יוסף אלרון בכהונתו כנשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, וכחצי שנה אחר כך, בפברואר 2014, פורסם המכרז הפנימי לתפקיד המזכיר. ועדת הבחירה לא מצאה איש מהמועמדים מתאים למשרה.
כהונתו של חן הופסקה למרות זאת, תוך שבאוגוסט 2015 פורסם מכרז בין-משרדי. אבל, שוב וועדת הבחירה לא מצאה מועמד מתאים. בחודש מאי השנה פורסם מכרז פומבי. כשישים איש התמודדו על התפקיד.









