אישום: קטין ניסה לרצוח מאבטח ברכבת הקלה

שתף כתבה עם חברים

פרקליטות מחוז ירושלים, באמצעות עו"ד ג'ני אבני, הגישה לבית המשפט המחוזי בירושלים (נוער) כתב אישום נגד קטין בן 14 וחצי מבית חנינא בגין נסיון רצח והחזקת סכין.

הקטין מואשם כי החליט לבצע פיגוע דקירה כנקמה על מות קרוב משפחתו שנורה למוות בעת שביצע פיגוע חבלני. הוא יצא בבוקר לבית הספר מצויד בסכין מטבח, פגש קרוב משפחה בן 11 וחצי, אף הוא תלמיד בבית הספר, והשניים החליטו שלא ילכו באותו יום לבית הספר. הנאשם הציע לקרוב המשפחה להצטרף אליו לביצוע פיגוע דקירה רצחני נגד יהודים – והאחרון הסכים.

השניים, כך נטען, נסעו באוטובוס לעבר שער שכם ונכנסו לעיר העתיקה. שם החליטו כי ידקרו את קורבנותיהם באמצעות שני כלי תקיפה חדים – סכין וכלי נוסף. מאחר שהיה בידם סכום קטן של כסף בלבד, ומאחר שסברו כי בשל גילם לא ימכרו להם סכין, רכשו השניים מספריים חדים. בכתב האישום נטען, כי לאחר מכן חיפשו השניים חייל יהודי , אך מאחר שנקרו על דרכם קבוצות חיילים והם הניחו שלא יצליחו להוציא את התוכנית אל הפועל נגד מספר חיילים, הם החליטו השניים לדקור יהודים בתוך הרכבת הקלה.

סמוך לשעה 12:00 הם נכנסו בתחנת שער שכם לתוך קרון הרכבת הקלה, חיפשו אחר קורבנות, ולבסוף, לאחר שנכנסו לקרון ונכנס אליו גם מאבטח, החליטו לדקור אותו ולאחר מכן לדקור נוסעים נוספים. לפי האישום, כאשר הנאשם אמר לקרוב משפחתו כי הגיעה העת לדקור את המאבטח, הוא קם ודקר את המאבטח בחזהו בסכין, וקרוב משפחתו הצטרף אליו ודקר את המאבטח בראשו במספרים. כתוצאה מכך התפתח מאבק בין השניים למאבטח, כשהם מנסים שוב ושוב לדקור את המאבטח בראשו, שעה שהמאבטח נאבק בנאשם.

בשלב מסוים הצליח המאבטח לסגת מעט לאחור ולשלוף את אקדחו. הוא כיוון את האקדח לעבר השניים וקרא להם להשליך את כלי התקיפה . קרוב המשפחה לא שעה לקריאתו של המאבטח וניסה לשוב ולדקרו. בתגובה לכך ירה המאבטח  שתי יריות באזור בטנו.

הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.