כאשר התביעה המשטרתית או הפרקליטות מגישים כתב אישום נגד נאשמים בעבירות אלימות, אחת הראיות המשמעותיות ביותר בתיקים כגון אלה היא הכלי ששימש לביצוע העבירה, בטח ובטח במידה ולצדו של הכלי מאתרים החוקרים גם ראיות פורנזיות.
במקרה של מאור אלופר (35) מפתח תקווה, הנאשם בדקירתו של מוכר למשטרה, אחת הראיות המשמעותיות בתיק היא הראיה הבאה: ברכב מסוג מרצדס ששימש את אלופר נמצא מברג "פיליפס" ועליו די-אן-איי של הקורבן. לפי התביעה בתיק, מדובר בראיה חזקה שמפלילה את אלופר במיוחס לו.
לפי כתב האישום שהוגש בחודש דצמבר, לאחים מאור ומני אלופר היכרות מוקדמת עם א' (45), מוכר למשטרה שריצה בעבר 13 שנות מאסר לאחר שהורשע בתיק הריגה: בזמנו הוא התכוון להתנקש בחייו של סוחר סמים בבאר שבע, אבל ירה "בטעות" באדם אחר וגרם למותו.
מכתב האישום עולה כי א' ביקש להיפגש עם מני אלופר בעניין אישי, וב-26 בנובמבר הגיע סמוך למקום בו שהו האחים לצורך ניחום אבלים. בעת ששהה ברכבו, כך נטען, מאור אלופר ניגש אליו וריסס אותו דרך חלון הרכב בגז פלפל או חומר דומה. א', לפי האישום, נאלץ לצאת מהרכב, פתח את דלתו ונעמד בסמוך. נטען כי בשלב זה הוא הותקף על ידי מאור, שחתך אותו פעמיים באמצעות מברג "פיליפס" ברגלו. א' מיהר להיכנס לרכבו והחל לברוח תוך שהוא מטושטש, עד שנעצר ליד עסק סמוך. בכתב האישום מצוין כי הוא ביקש את עזרתו של אזרח אשר הזעיק כוחות משטרה ומד"א ואלה פינו את א' לבית החולים בלינסון במצב בינוני.
מעצרם של האחים הוארך מעת לעת, אך בסופו של דבר הוגש כתב אישום נגד מאור בלבד, שבו מיוחסת לו עבירת "פציעה כשהעבריין מזוין". לצד כתב האישום הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים, ממנה עולה כי בעברו של אלופר עבר מכביד בעבירות נשק ואלימות, והוא ריצה בעברו מאסר של 13 שנים בתיק הריגה ותלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי.
כתב האישום נגד מאור אלופר התבסס על עדותו של א', שטען כי אינו יודע מי ואיך פגע בו, אולם סיפר כי נפגש עם מני אלופר, והותקף כאשר החנה את רכבו. בתיק החקירה, כאמור, ראיה משמעותית נוספת: המברג שנמצא ברכב מרצדס סמוך למקום מגוריו של מאור אלופר ועליו דם. המברג נדגם ואותר בו די-אן-איי של א'. צילומי אבטחה מהמלון בו מתגורר הנאשם הראו כי הוא השתמש ברכב זה, וסמוך לאחר הדקירה נראה שהחליף פרטי לבוש.
לפני כשבועיים הורתה השופטת אופיר כתבי ריבלין להאריך את מעצרו של אלופר עד תום ההליכים, לאחר שהשופט ארז מלמד קבע כי קיימת תשתית ראייתית אולם הוסיף כי יש בה "רמה מסוימת" של פגיעות.
סנגורו של אלופר, עו"ד אייל אוחיון, ערער לבית המשפט המחוזי והצביע על קושי ראייתי ממשי: חוות דעת מומחה קבעה כי הפציעות שנגרמו לקורבן לא היו יכולות להיגרם ממברג "פיליפס".
בדיון בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד, השופט המחוזי עידו דרויאן גמליאל קיבל את עמדת ההגנה כשציין כי "על אף החשש מפני סיטואציה מובנת בין תוקף לנתקף, עומד המתלונן על דעתו שהעורר לא היה בין תוקפיו". לדברי השופט, "אין ביד התביעה ראיה מספקת – לכאורה – המלמדת על קשר בין החתכים בירכו של המתלונן, לבין מברג פיליפס. אמנם, על הלהב נמצא דמו של המתלונן, אולם החתכים מעלים שאלות קשות לעניין התאמה של המברג ליצירתם. גם לפני קבלת חוות הדעת של מומחה ההגנה, לא היתה ביד התביעה חוות דעת רפואית או אחרת, שבכוחה לקשור את המברג לפגיעה".
"עדיין נותרות אפשרויות אחרות ליצירת זירת עבירה וממצאיה, שאינן קושרות בהכרח את אלופר לביצוע הדקירה", הוסיף השופט, "כך, נראה שבשלב זה לא ניתן לשלול אפשרות סבירה ולפיה נכנס לרכב ואולי גם הוסע בו, תוקף אחר מבין חבורת התוקפים".
בהתבסס על דברים אלו, השופט קבע כי "הלקות בראיות משמעותית יותר מהמשקל שניתן לה בהחלטת בית משפט השלום. זאת, גם מבלי להתעלם מהמשמעות השלילית של שתיקת אלופר בחקירתו". לקות זו מצדיקה בעיני השופט דרויאן גמליאל את העברתו של אלופר לפיקוח אלקטרוני.
בעקבות החלטת השופט, אלופר נשלח לקבלת תסקיר מבחן לבחינת מפקחים פוטנציאליים ולאחר מכן יקבע דיון בשאלת שחרורו של הנאשם באיזוק אלקטרוני. עד אז יישאר אלופר עצור עד תום ההליכים.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם