כוח משולב של כ-100 אנשי רשות המסים וכ-150 שוטרים פשטו הבוקר על שלוש תחנות דלק של חברת דלק גדולה בנצרת ובקלנסוואה, ועל משרדים של מייצגי עוסקים החשודים בקבלה במרמה של החזרי בלו על סולר בהיקף של מאות מיליוני שקלים, זאת על ידי הפצת חשבוניות פיקטיביות.
על פי החשד, כמות גדולה מאוד של עוסקים מאזור הצפון דרשו וקיבלו בעזרת מייצגיהם החזרי בלו על סולר בעזרת חשבוניות מס פיקטיביות בהיקף של כ-200 מיליון שקל, כשהחזרי מס הבלו שהתקבלו שלא כדין עומדים על כ-50 מיליון שקל. נוסף על כך, העוסקים השתמשו על פי החשד בחשבוניות הפיקטיביות גם לצורך ניכוי מס תשומות וניפוח הוצאות לצרכי מס הכנסה. כפי הנראה, פעולת הנפקת החשבוניות הפיקטיביות בוצעה על ידי עובדי תחנות הדלק בשיתוף מנהלי התחנות ואחראי משמרת.
במסגרת הפעילות שנערכה, בוצעו 24 מעצרים, חולטו 5 כלי רכב ונתפסו מעל חצי מיליון שקל. החשודים יובאו להארכת מעצרם בהמשך היום.









