17 ישראלים נעצרו בחשד לעוקצים בינ"ל

שתף כתבה עם חברים

שתי רשתות הונאה של ישראלים החשודים בביצוע עוקצים והוצאת עשרות מיליוני יורו במרמה מתאגידים אירופיים, נחשפו לכאורה בשבוע האחרון. 

הותר לפרסום כי לפני שבוע נעצרו שמונה תושבי נתניה בחשד שעקצו במיליוני יורו חברות מסחריות באירופה, תוך הפעלת מערך מאורגן והתחזות לאחרים הנמצאים בהתקשרות עם החברות, על מנת לגרום להן להעביר כספים לחשבון המצוי ברשותם. בחיפושים שערכו חוקרי יאל"כ-להב 433 בבתי החשודים ובמשרדם, נתפסו עשרות מחשבים, טלפונים ומסמכים, ומיליון שקל במזומן.

הבוקר, במסגרת חקירה אחרת המנוהלת על ידי רשות אכיפה אירופאית שביקשה לבצע חיקור דין בישראל, עוכבו על ידי המשטרה תשעה חשודים מרחבי הארץ, להם מיוחס עוקץ נוסף רחב היקף כלפי תאגידים במדינות שונות באירופה, בשווי מוערך של עשרות מיליוני יורו.

החקירות מנוהלות בשיתוף יחידת יהלום ברשות המסים והמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה והרשות לאיסור הלבנת הון.