ארבעה חשודים בהונאת סייבר של לקוחות במוסדות פיננסיים

שתף כתבה עם חברים

יחידה הסייבר של להב 433 עצרה (שלישי, 20.2) לחקירה באזהרה ארבעה חשודים בחשד לביצוע עבירות של הונאה בנסיבות מחמירות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועבירות נוספות.

החקירה מתנהלת ביחידת הסייבר בלהב 433 ובליווי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה. על פי החשד, המעורבים שלחו מסרונים לטלפונים הסלולאריים של בעלי חשבונות במוסדות פיננסיים, בהן התבקשו ללחוץ על קישור שצורף להודעה על מנת שיוכלו לעדכן את פרטיהם האישיים. לאחר שהקורבן נכנס דרך הקישור המצורף הוא הוא היה מנותב לאתר המתחזה להיות של אותו מוסד, שם התבקש להזין את פרטיו האישיים. בשלב הזה, כל המידע היה עובר לחשודים אשר ניצלו זאת לצורך ביצעו עבירות פליליות.

עם מעצרם של החשודים, חוקרי יחידת הסייבר ערכו חיפוש לשם תפיסת אמצעי אחסון דיגיטאליים, ומיצוי ראיות הנדרשות לגיבוש החשד. החשודים יובאו לדיון בעניינם בבית משפט השלום בראשון לציון. 

בעקבות המקרה, המשטרה פרסמה המלצות למניעת קורבנות רשת בעבירות המכונות "פישינג":

– יש לשים לב לזהות השולח.

– אם קבלתם מסרון חשוד המבקש לעדכן פרטי תשלום, לעיתים יש לוודא מול החברה השולחת. 

– בכל מקרה בו יש ספק, מומלץ להיכנס לאתר החברה מחדש, בדרך המקובלת באמצעות הדפדפן ולא באמצעות הקישור שהתקבל בהודעה. 

– יש לשים לב לשורת הכתובת בדפדפן ותשומת לב לכתובת האתר (לעיתים יכולה להיות כתובת נחזית אפילו בשינוי של תו אחד).

– יש לשים לב האם האתר מאובטח. באתר מאובטח בדרך כלל מופיע סמל של מנעול ירוק וכתובת האתר מתחילה באותיות https.

– יש לזכור שפרטי הלקוח/המשתמש הם קבועים עד אשר הלקוח מבקש מיוזמתו לבצע שינוי ככל שיהיה.