בעל צ'יינג' מראשון לציון נעצר בפרשת יניב בן דוד

שתף כתבה עם חברים

ציון דואק, בעל צ'יינג' בראשון לציון נעצר בחשד למימון ארגון פשיעה והלבנת הון בפרשת ארגון החשבוניות הפיקטיביות לכאורה של יניב בן דוד. 

בימים האחרונים היתה התפתחות דרמטית בפרשה, במסגרתה נעצרו קרובס ל-30 חשודים לפני שבועיים.

חוקרי להב 433 ורשות המסים ערכו חיפוש, לקחו מסמכים מהצ'יינג' וגבו את עדותו הראשונה כבר לפני שבועיים. סנגוריו עורכי הדין מנחם רובינשטיין ומורן סעדון אומרים כי לדבריו, המעורבים בתיק עקצו אותו ב-4 מיליון שקל, והוא ניתק איתם קשר לפני 15 חודשים כאשר חשד לביצוע פעולות לא כשרות. "העסק פועל 16 שנים מעולם הוא לא נחשד בדבר". מעצרו הוארך עד 6 בפברואר.

עו"ד מנחם רובינשטיין עו"ד יוסי זילברברג

בנוסף, נעצר היום בשנית יוסף ספי נימנו, חשוד שנעצר כבר בגל הראשון לפני שבועיים ושוחרר אחרי ארבעה ימים. המשטרה טוענת כי חומרי החקירה מפריכים את הגרסה שמוסר נימנו, החשוד גם הוא בעבירות הלבנת הון ומימון ארגון פשיעה. עו"ד יוסי זילברברג אמר כי הוא "מתגעגע לימים אחרים שבית משפט היה אומר שאין למשטרה אפילו כניסה למסדרון בית המשפט עם בקשה כזו למעצר נוסף באותו עניין". מעצרו הוארך עד 5 בפברואר.