15 חשודים בסחיטת חברות בנייה והונאת הרשויות

שתף כתבה עם חברים
maatzar hevrot shmira1
צילומים: דוברות המשטרה

המשטרה עצרה הבוקר לחקירה 15 חשודים בפרשה חדשה: חברות אבטחה ושמירה של אתרי בנייה, המתחזות לכאורה ללגיטימיות, מגייסות תוך סחיטה ואיומים לקוחות וקורבנות פוטנציאלים, מציגות מצגי שווא לרשויות, ומבצעות לכאורה הונאה של הרשויות בהיקף של מיליוני שקלים.

החקירה מנוהלת על ידי המשטרה, בשיתוף פעולה עם משרד הכלכלה, מחלקת חקירות מע"מ, פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי ואזרחי) וביטוח לאומי.

"על פי החשד, שליחי החברה פונים לקבלני בניין, מציעים שמירה לאתרי בנייה, ואם הקבלן מחליט שלא לקבל את ההצעה, נפגע הציוד שלו תוך פריצה לאתרי הבנייה ואף מוצת רכוש בליווי איומים והודעות שלא מותירות לקבלנים ברירה אלא לקבל את ההצעות לשירותי השמירה", נמסר מהמשטרה.

בנוסף, מיוחסות למעורבים עבירות של קבלת דבר במרמה, השמטת הכנסות, רישום כוזב במסמכי תאגיד והלבנת הון.

maatzar hevrot shmira2

נמסר עוד, כי "במסגרת האכיפה המשולבת, מתנהל לצד ההליך הפלילי ובתיאום עם פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי), הליך אזרחי בהובלת המחלקה לאכיפה משולבת במחלקה האזרחית של פרקליטות המחוז, אשר במסגרתו תפעל המחלקה לשלילת רישיונן של החברות. המדינה רואה חשיבות רבה בטיפול בפעילות עבריינית במספר מישורים, באמצעות אכיפה משולבת, על מנת למנוע פעילות זו ולעקור אותה מהשורש, תוך פגיעה בכיסם של העבריינים".

הבוקר בתום חקירה סמויה, ערכו שוטרים בשיתוף חוקרי מע"מ, משרד הכלכלה וביטוח לאומי, חיפוש בבתי החשודים ובמשרדיהם, ותפסו מסמכים ומחשבים וכן רכוש וחשבונות לצורך חילוט.

מהמשטרה נמסר גם כי צפויים מעצרים נוספים.

maatzar hevrot shmira3