משחטת רכב בנתיבות הונתה לקוחות וחברות ביטוח

שתף כתבה עם חברים

אתג"ר. משחטת רכב בנתיבות הונתה לקוחות פרטיים וחברות ביטוח.

היחידה מנהלת בשיתוף רשות המסים יחידת חקירות מכס ומע"מ באר שבע והדרום ומשרד מע״מ באר שבע חקירה שעיניינה חשד לביצוע עבירות זיוף ומרמה בנסיבות מחמירות, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים ועבירות מס, כל אלה בהקשר להליך שיקום של רכבים שנפגעו בתאונות ומכירתם.

בתום חקירה סמויה שנמשכה מספר חודשים, ערכו הבוקר היחידות פעילות במסגרתה נעצרו/עוכבו לחקירה 10 חשודים במעורבות בפרשה וכן בוצע חיפוש בבתיהם ובמשרדיהם של המעורבים ונתפסו מסמכים, רכוש וכספים השייכים להם. במרכז הפרשה זוג תושבי הדרום, סוחרים בעלי מגרש רכב ובעלי מוסך באיזור נתיבות, אשר על פי החשד ניהלו רשת לזיוף חשבוניות שהוגשו לחברות הביטוח הנוגעות לתיקון כלי רכב אשר הוכרזו ״אובדן להלכה״ והורדו מהכביש לצורך שיקומם ומכירתם.

מהחקירה עולה כי בני הזוג מכרו ללקוחות תמימים כלי רכב משוקמים מבלי ליידע אותם כי מדובר בכלי רכב שעברו תאונה קשה שפגעה בערכם ומבלי שידעו כי החלפים אשר שימשו לשיקום הרכבים הינם חלפים לא מקוריים, דבר המהווה פגיעה ממשית בבטיחות ותקינות הרכב וסכנה לנוסעים בו ולציבור המשתמשים בדרך.

עוד עולה חשד, שכדי להגיש את המסמכים המזויפים לחברות הביטוח, נהג החשוד לזייף חשבונות קנייה של חלקי חילוף בטיחותיים וחדשים לכאורה וכן רשם על פי החשד רישום כוזב במסמכי החברה, על מנת להעלים חלק מהקניות, קרי עסקאות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. על פי החשד בני הזוג העלימו מסים בהיקף של מיליוני שקלים וסייעו לגורמים שונים להלבין הון, שהושג על פי החשד בעבירה, באמצעות העסק שברשותם. כמו כן במסגרת הפרשה, עוכבה לחקירה עובדת משרד הרישוי בבאר שבע שעל פי החשד סייעה לבני הזוג בביצוע העבירות במסגרת תפקידה. 

בהתאם להתפתחות החקירה יובאו החשודים המרכזיים להארכת מעצרם מחר בבית משפט שלום בראשל"צ.

מהיחידה נמסר כי היא רואה בטיפול בתופעת הסחר בחלפים, הזיוף והמרמה בתחום הרכב יעד מרכזי, הן בשל המשמעויות הבטיחותיות והסכנה לציבור הנגזרת ממנו והן בשל היותו מחולל של תופעת גניבות הרכב.