|
| גופת ההרוג בזירת הירי (תמונה הופצה ברשתות חברתיות) |
הרוג ופצוע באירוע ירי ליד יכין סנטר שבאזור התעשייה הדרומי של נתניה. בשלב זה לא ברור הרקע לאירוע וכוחות משטרת תחנת נתניה, בפיקודו של מפקד התחנה נצ"מ דורון תורג'מן, הגיעו למקום.
שם ההרוג הוא אלי שזירי.
ממד"א נמסר כי הירי בוצע לעבר רכב ברחוב גד מנלה שבאזור התעשיה הדרומי. פראמדיקים שהוזעקו לזירה מצאו גבר בשנות השלושים לחייו ירוי בפלג גופו העליון ללא סימני חיים, אחרי נסיונות החייאה מותו נקבע במקום. פצוע נוסף, ירוי בפלג גופו העליון, הועבר לבית חולים מאיר במצב בינוני.
פאראמדיק מד"א, יקי חג'ג', שהגיע למקום סיפר : " ברכב ישב גבר בשנות השלושים כשהוא מחוסר הכרה ללא נשימה וללא דופק הוא סבל מפצעי ירי בפלג גופו העליון, הפציעות היו קשות ביותר ובתוך זמן קצר נאלנו לקבוע את מותו במקום. גבר נוסף, בן 19, שהיה בסמוך למקום, סבל מפצעי ירי בפלג גופו העליון והיה בהכרה, הענקנו לו טיפול רפואי ופינינו אותו לבית חולים מאיר כשמצבו מוגדר בינוני ויציב ".
ההרוג הוא אלי שזירי, עבריין בכיר משיכון ותיקים שבמזרח נתניה, 33, אשר התגורר לאחרונה בישוב גאולים הסמוך. לא היה אחד המפורסמים בין העבריינים מנתניה, אבל היה בכיר ומספיק מסוכן, עצמאי בדרך כלל שבשלב מסוים עבר מארגון אחד לאחר, מהזדהות עם אנשי שירזי להזדהות עם צ'רלי אבוטבול המנוח. לאחרונה טענו מקורביו כי הוא חזר בתשובה.
שזירי מוכר בעיקר מעבירות אלימות חמורות, אך גם מהימורים, סמים, סחיטה, חטיפה ואף עבירות נשק. הוא ריצה מספר מאסרים כשהממושך מביניהם היה בן 42 חודשים. בשנת 2012 הוא נעצר יחד עם צ'רלי אבוטבול בחשד לירי לעבר שני אחים מישייב אשר שמם נקשר לשי וריקו שירזי. אולם בסופו של דבר הוא שוחרר מהמעצר.
בתחילת חודש מרץ נורו בנתניה חיים מסיקה ורואי סלהוב, בנסיבות שטרם ברורות, וגם הם נעצרו בשנת 2012 בחשד לירי לעבר האחים מישייב.
פרטים נוספים בהמשך.









