אישום: האקר מערערה ניסה להונות בחצי מיליון שקל

שתף כתבה עם חברים

מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה (8.6) לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד אחמד מסארווה (28), בגין שורה של עבירות מחשב מתוחכמותשכללו חדירה לחשבונות בנקים של עשרות לקוחות והונאות בכרטיסי האשראי שלהם.

בכתב האישום שהוגש באמצעות עורכי הדין אסתי שלאיןיוני חדד ואיתי גוהרנאמר כי מסארווה הגה תוכנית עבריינית מתוחכמת שכללה פעולות פישינגבמסגרתן שלח לטלפון ולכתובות דואר אלקטרוני של לקוחות בנקים שוניםמסרונים כוזבים והודעות דוא"ל כוזבותאשר נחזו כהודעות מאת הבנק או גוף פיננסי אחרהודעות אלו קראו ללקוח להיכנס לקישור המצורף ולהזין את פרטיו האישייםלרבות קוד המשתמש והסיסמה להתחברות לחשבון הבנקוכן את פרטי כרטיס האשראי שלו.

באמצעות פרטים אלהביצע מסארווה לפי האישוםחדירות מקוונות לחשבונות בנקים של עשרות לקוחותגנב למעלה מ-180 אלף שקל וביצע עשרות ניסיונות גניבה נוספים בהיקף של233 אלף שקלבנוסףביצע עסקאות באמצעות פרטי כרטיסי האשראי ועותקים של מסמכי הזדהות רשמיים בכ-120 אלף שקל.

לפי כתב האישוםמסארווה נערך לתוכניתו באופן מדוקדקהשתמש בטלפונים סלולריים "מבצעיים", שכללו כרטיסי סים ששולמו מראשפתח עשרות חשבונות דוא"לגנב זהויות של אנשים תמימיםבנה דפי אינטרנט מזויפים שנחזו כדפי הבנקים וביצע פעולות הלבנת הון מתוחכמותלרבות המרת חלק מהכספים למטבע הווירטואלי ביטקוין.

לכתבה המלאה – לחצו כאן.