|
| סנ"צ אנדרי קוטוזוב ולרס"מ יום טוב בן אדרת בטקס |
בטקס שנערך אתמול (שלישי, 17.12) הוענקו עיטורי משטרת ישראל לשנת 2014. במהלך הטקס הוענקו עיטור האומץ, עיטור המופת וצל"ש המפכ"ל. הטקס נערך בתיאטרון ירושלים, במעמד נשיא המדינה, השר לביטחון פנים, מפכ"ל המשטרה וסגל הפיקוד הכללי.
"סיפוריהם של מקבלי העיטורים אינם רק סיפור של יחידים, הוא סיפורן של יחידות שלמות, תחנות ופלוגות, על אנשיהם ומפקדיהם. הוא סיפורו של ארגון שנלחם מיום הקמתו על זכותנו הבסיסית לביטחון אישי, לחיות חיי שלום וביטחון בארץ הזו", אמר המפכ"ל במהלך הטקס, "העיטורים מוענקים ליחידים אך הם מוקדשים גם לרוח ערכי המשטרה, לאותן תכונות של אצילות נפש, של התנדבות, של חתירה למגע, של עשייה למען הכלל שבלעדיהם אין לנו קיום כעם. דווקא בימים בהם לעיתים נראה שרב השונה על המשותף, שעדיף האינטרס האישי על הכללי. דווקא בימים האלה, יש וחשוב להזכיר שגיבורה של אומה הוא מי שמוכן להסתכן למען הכלל, הוא מי שעושה – לא עבור עצמו, אלא עבור כולם".
עיטור האומץ – על מעשה גבורה שנעשה בעת מילוי תפקיד ותוך חירוף נפש, שיש בו גילוי אומץ לב בלתי רגיל – הוענק לסנ"צ אנדרי קוטוזוב, קצין חקירות ומודיעין במרחב לכיש, ולרס"מ יום טוב בן אדרת, חוקר במשטרת אשדוד – על חירוף נפש ועל הפגנת אומץ לב ותושייה יוצאי דופן.
ב-11 ביולי, במהלך מבצע “צוק איתן", נפלה רקטת גראד במתחם תחנת דלק באשדוד ופגעה במכלית דלק שהחלה להתלקח. באחד הרכבים נלכד אדם נכה צה"ל, שנפצע באורח קשה והכרתו התערפלה. סנ"צ קוזוטוב שמע את הפיצוץ וחש מיידית לזירת האירוע, שם פגש את רס"מ יום טוב בן אדרת, שהספיק לפנות את יתר האנשים מהמקום והזעיק כוחות כיבוי-אש. משהבינו כי חלון ההזדמנות לחלץ את הנהג הלכוד קטן ביותר נוכח התקרבות הלהבות לעבר הרכב, רצו השניים לרכב, הצליחו להיכנס מהדלת שליד הנהג, ובכוחות משותפים חילצו את הנהג וגררו אותו החוצה אל מקום מבטחים. שניות ספורות לאחר מכן הגיעו הלהבות אל מכל הדלק של הרכב, והוא התפוצץ. חייו של הנהג ניצלו תודות למעשה הגבורה של שני השוטרים.
|
![]() |










