הסדר ליניב קנרש: 10 שנות מאסר ו-10 מיליון חילוט

שתף כתבה עם חברים

המחלקה לתיקים מיוחדים במע"מ הציגה בבית המשפט המחוזי בבאר שבע את הסדר הטיעון עם סוחר הדלקים יניב קנרש, שנאשם בהונאת חשבוניות פיקטיביות והלבנת הון בהיקף מהגדולים שהיו: לפי ההסדר קנרש ירצה 10 שנות מאסר בפועל ו-10 מיליון שקל יחולטו מתוך הרכוש שנתפס ממנו. בנוסף ישלם קנרש וקנס של 600 אלף שקל. 

ההסדר כולל את שני התיקים נגד קנרש, הראשון מ-2012 והשני שהוגש השנה, בשניהם הוא נאשם בהוצאת חשבוניות פיקטיביות בסכומים של מיליארדי שקלים וקיזוזי מע"מ והעלמות מס בהיקף של מאות מיליונים. 

השופטת נחמה נצר הרשיעה היום את קנרש על פי הודאותיו בשני התיקים – שאחד מהם התנהל עד כה בבית המשפט המחוזי בחיפה. עונש המאסר המוסכם בין התביעה להגנה כולל 9 שנות מאסר בפועל בגין התיק הגדול יותר בבאר שבע ו-5 שנות מאסר בגין התיק בחיפה, מתוכן ארבע שנים בחפיפה.

ההסדר אינו ממצה את ההליכים האזרחיים המתנהלים נגד קנרש על ידי רשויות המס, אשר ימשיכו ויתבעו ממנו עשרות מיליוני שקלים.

 od gabai micha 250 250
 עו"ד מיכה גבאי

קנרש מיוצג על ידי עו"ד מיכה גבאי. ההסדר הושג בעקבות גישור שנערך על ידי הנשיאה הטריה של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, השופטת רויטל יפה כץ.

הטיעונים לעונש נדחו בשבועיים. עו"ד גבאי מסר בתגובה: "ההסדר הולם ונקווה שבית המשפט יכבדו".

לפירוט סכומי העבירות והידיעה הבלעדית על גיבוש הסדר הטיעון