אישום: קרוביו של ראש מועצת כפר מנדא קנו מצביעים

שתף כתבה עם חברים

הבחירות בכפר מנדא הוכרעו בהפרש של 26 קולות. ראש המועצה הקודם התלונן על קניית קולות. הפרקליטות הגישה כתבי אישום על שוחד בחירות, אך התיק נגד ראש המועצה המכהן נסגר

התיק נגדו נסגר. ראש המועצה מואנס עבד אל חלים

26 קולות בלבד הפרידו באוקטובר 2018 בבחירות המקומיות שנערכו בכפר מנדא, בין הנבחר מואנס עבד אל-חלים לבין ראש המועצה הקודם עלי זידאן.
עבד אל חלים ניצח במרוץ צמוד, אבל ראש המועצה הקודם הגיש עתירות מנהליות בדרישה לפסול את התוצאות. העתירות נדחו, אך חקירה משטרתית חשפה לכאורה כי מצביעים עבור עבד אל חלים קיבלו הצעות שוחד מתומכיו של ראש המועצה הנבחר ומקרוביו, תמורת הצבעתם.
פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית משפט השלום בחיפה כתבי אישום נגד 11 תושבי כפר מנדא בעבירה של שוחד בחירות – "שחיתות ואיום" לפי חוק הרשויות המקומיות (17 נובמבר). עם זאת התיק נגד ראש המועצה, מואנס עבד אל-חלים עצמו, נסגר לפי החלטת פרקליט המחוז עמית איסמן.
מכתבי האישום שהוגשו עולה, כי מקורבים לראש המועצה הנבחר עבד אל-חלים פנו לתושבים והציעו להם לקבל לכאורה סכומי כסף תמורת התחייבותם להצביע לו. בוחרים שנעתרו להצעה קיבלו לידיהם, לפי הנטען, סכומי כסף שנעו בין מאות ל-5,000 שקל, לאחר שנשבעו על ספר קוראן להצביע עבור עבד אל חלים.

ראש המועצה לשעבר עלי זידאן

באחד מכתבי האישום נטען כי קבלן גינון בשם אחמד אדיב עבדאללה פנה לשני המתמודדים והציע לכל אחד מהם עסקה: בתמורה לתמיכת משפחתו בבחירות, העסק שבבעלותו יקבל את עבודות הגינון של המועצה. ההצעה נדחתה על ידי שני המתמודדים.
עו"ד יעקב בורובסקי המייצג את ראש המועצה שהתיק כנגדו נסגר, וכן מייצג ארבעה נאשמים העומדים לדין, מסר: "התיק כולו נבנה מבידוי ראיות חמור על ידי הצד המתחרה, שבגינו הגשנו תלונה ותביעה אזרחית. אין בדל ראיה אובייקטיבית וכתבי האישום חסרי בסיס. דודיו של ראש המועצה עברו בדיקת פוליגרף ויצאו דוברי אמת. כל התלונות הוגשו לטובת הליך מנהלי שכשל בניסיון לפסול את תוצאות הבחירות".
מטעם עלי זידאן נמסר: "הצדק יצא לאור. אנו נפנה לבית המשפט המחוזי בימים הקרובים ונפעל לבטל את הבחירות, או להפוך את התוצאות לטובתי. אנו סומכים על עבודת הפרקליטות, המשטרה והרשות השופטת. אנו מקווים כי תופעת שוחד הבחירות תיפסק, ותתקיים הרתעה משפטית כנגד קניית קולות".
הפרשה נחקרה על ידי ימ"ר צפון וטופלה בפרקליטות על ידי עו"ד אפרת גרינבוים ועו"ד מוחמד מולא.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *