אישום: מאבטח ירה על צעיר מחוץ לבר

שתף כתבה עם חברים

לפי כתב האישום נגד שמשון ביינה, מאבטח ביחידת המעברים, לאחר שהוכה בערב פורים על ידי צעיר אחר מחוץ לבר בירושלים, הוא החביא את אקדחו האישי בתחתוניו, חיפש את הצעיר ולאחר שמצא אותו ירה בו חמש פעמים

bayna shimshon isum200
שמשון ביינה (צילום מפייסבוק)

כתב אישום הוגש לבית המשפט המחוז בירושלים נגד שמשון ביינה (23) מרמלה, מאבטח ביחידת המעברים, שירה לעבר צעיר אחר בערב פורים מחוץ לבר, ופצע אותו .

על פי כתב האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז ירושלים, בלילה שבין ה-23 ל-24 במרץ, בסמוך לבר ברחוב ריבלין בבירה, פרץ ויכוח בין ביינה לבין צעיר בן 21. במהלך הוויכוח, הצעיר תקף את ביינה במכת אגרוף, הפיל אותו לקרקע, בעט בו והטיח בו כיסא. חברו של ביינה הפריד בין השניים ולקח את ביינה אל ביתו שבסמוך, שם שטף את פניו והשכיב אותו במיטה.

לפי האישום, מספר דקות לאחר מכן, בעוד שחברו היה במקלחת, ביינה קם מהמיטה, לקח אקדח מסוג יריחו אותו הוא מחזיק ברישיון מתוקף תפקידו כמאבטח, הכניס את האקדח לתחתוניו ויצא מהבית בחיפוש אחר הצעיר שתקף אותו. הפרקליטות טוענת כי במהלך הליכתו הוא פנה לאנשים בדרך ושאל אותם: "איפה הוא? איפה הוא? איפה הבחור עם החולצה האדומה?". כאשר הגיע לרחוב יפו, הוא הבחין בצעיר, הוציא את האקדח מתחתוניו, רץ לעברו וירה לכיוון רגליו שלוש יריות. הצעיר שנפגע מהירי החל לברוח בצליעה, נפל אל הקרקע – ואז שב בניינה וירה בו פעמיים נוספות בעוד הוא שרוע על הקרקע.

נטען, כי בשלב זה תפסו עוברי אורח את ביינה ולקחו מידיו את האקדח. כתוצאה מהירי, הצעיר אושפז בבית החולים למשך מספר ימים. במהלך הירי נפצעה גם נערה בת 15 באורח קל. ביינה נעצר לאחר התקרית.

od ben shaya
עו"ד קובי בן שעיה

 

כתב האישום מייחס לביינה עבירה של חבלה בכוונה מחמירה, והוא מתבסס בעיקר על הודאתו בחקירה, כמו גם על צילומי מצלמות אבטחה שתיעדו חלק מההתרחשות. יחד עם כתב האישום הגישה הפרקליטות גם בקשת מעצר עד תום ההליכים נגד ביינה. סנגורו, עו"ד קובי בן שעיה, יבקש מבית המשפט לשחררו בתנאים מגבילים, בין היתר לאור עברו הנקי של ביינה, לוחם צנחנים בעברו וכאמור – כיום מאבטח ביחידת המעברים.

לעת עתה, עד לקבלת תסקיר בעניינו של ביינה משירות המבחן, השופט משה בר עם האריך את מעצרו עד להחלטה אחרת. 

עו"ד קובי בן שעיה, המייצג את הנאשם, מסר בתגובה: "מרשי היה בסכנת חיים ,הוכה ונחבל ע"י המתלונן באירוע הנטען. מדובר בלוחם מצטיין בצנחנים שמעולם לא דבק בו רבב" .